Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rēzeknē un Rīgā viesosies Pekinas Dejas teātris

22. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla ietvaros 23. aprīlī Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē un 24. aprīlī Latvijas Nacionālajā operā ar trim modernā baleta viencēlieniem viesosies Pekinas Dejas teātra (Bejing Dance Theater) trupa, informēja festivāla pārstāve Una Griškeviča.

Skatītājiem tiks piedāvāti pasaulē augstu novērtētās un atzinību guvušās horeogrāfes Vangas Juaņjuaņas jaunākie viencēlieni Farewell shadows, Poison un  Nightingale and the Rose, kas tapis pēc  Oskara Vailda darba motīviem.

“Šie viencēlieni katrs ir atšķirīgi, lai kopumā  uzrunātu dažādu skatītāju profilu: gan jauniešus, gan seniorus, gan neoklasikas cienītājus un avangarda pielūdzējus,” pauž BBF direktore Lita Beiris, uzsverot – Pekinas Dejas teātra avangarda baleta programma ir šā gada festivāla galvenā izrāde, un sadarbība ar šo kompāniju iekļaujas Ķīnas, Centrāleiropas un Austrumeiropas Zīda ceļa platformas lokā, sekmējot valstu kultūras atpazīstamību.

No trim viencēlieniem, ko Pekinas Dejas teātris ved uz Latviju, trupas mākslinieciskā vadītāja Vanga Juaņjuaņa īpaši vēlas izcelt modernā baleta izrādi Lakstīgala un roze (Nightingale and rose), kuras pamatā ir Oskara Vailda pasaka. ““Lūk, tas patiesi ir īsts mīlētājs,”  Lakstīgala nodomāja. “Es dziedu par to, kas viņam liek ciest: kas man ir prieks, viņam – sāpes. Kāds brīnums gan ir mīlestība! Tā ir vērtīgāka par smaragdiem un dārgāka par cēlajiem opāliem. To nenopirkt par pērlēm un granātiem, un tirgus laukumā to velti meklēt. Tā nav iegūstama pie veikalniekiem, nedz arī zeltā atsverama! Tomēr Mīlestība ir pārāka par Dzīvību, un kas gan ir maza putna sirds pret cilvēka sirdi...””

Pekinas Dejas teātris (BDT) ir dibināts 2008. gadā, un tas pārstāv moderno baleta žanru. BDT vada  horeogrāfe Vanga Juaņjuaņa (Wang Yuanyuan), kuras horeogrāfijas ir ieguvušas atzinību un augstu novērtējumu  starptautiskā vidē. Vanga Juaņjuaņa ir dzimusi un augusi Pekinā, un pašreiz ir viena no vadošajām Ķīnas modernā baleta žanra horeogrāfēm.

1998.gadā Vanga Juaņjuaņa ieguva Ķīnas nacionālā baleta horeogrāfes statusu. Viņas vārds un izrādes ir atpazīstamas pasaules mērogā: Vangas horeogrāfijas ir rādītas ASV, Krievijā, Korejā, Francijā, Bulgārijā, Dānijā, Singapūrā, Grieķijā, Nīderlandē, Vācijā, Itālijā, Lielbritānijā, Brazīlijā un Mehiko.  Vieshoreogrāfes statusā Vanga ir strādājusi Ņujorkas pilsētas baleta horeogrāfijas institūtā, Honkongas performanču mākslas akadēmijā, Dānijas Karaliskajā baletā un Šanhajas baletā. Vanga Juaņjuaņa ir ieguvusi balvu Labākais horeogrāfs Varnas Starptautiskajā baleta konkursā Bulgārijā. Vangas Juaņjuaņas pazīstamākās izrādes ir Hamlets, ar kuras fragmentu BDT mākslinieki uzstājās 21. Starptautiskā Baltijas baleta festivālā. 

Biļetes uz Pekinas Dejas teātra izrādēm var iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja