Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Vijas Vētras fonds aicina uz koncertu Deju Vētra 2024

Sestdien, 10. februārī, plkst. 17.00 norisināsies nodibinājuma Vijas Vētras fonds rīkotais koncerts Deju Vētra 2024, kas notiks par godu latviešu dejotājas, horeogrāfes, pedagoģes un mākslinieces Vijas Vētras 101. dzimšanas dienai.

Uz Emīla Dārziņa koncertzāles skatuves Kalnciema ielā 10 k-2, Rīgā krāšņā koncertā uzstāsies 18 deju grupas no dažādām Latvijas pilsētām. Koncerta ieņēmumi tiks veltīti mākslinieces atbalstam un iespējai atgriezties Latvijā.

2019. gadā aizsāktā tradīcija dejot par godu Vijas Vētras dzimšanas dienai turpinās arī 2024.gadā. Šogad ar daudzveidīgu programmu un priekšnesumiem uz vienas skatuves tiksies indiešu klasiskās dejas dejotāji, flamenko un mūsdienu deju grupas, neoklasika un laikmetīgais deju stils. Tāpat koncertā pārstāvēts plašs vecuma diapazons – no bērniem līdz senioriem. Protams priecēs arī Vijas Vētras horeogrāfijas. Droši var apgalvot – ik solis un takts priecēs gan dejotājus un skatītājus, gan arī jubilāri, kura savu 101. dzimšanas dienu sagaidīs tālu prom no mums, tomēr domās būs tuvu un iedvesmos visus dejotājus. Ar šo koncertu Latvijas dejotāji sveiks jubilāri un gaidīs atgriežamies Latvijā.

Nodibinājuma Vijas Vētras fonds aicinājumam dejot par godu un prieku mākslinieces jubilejai atsaucies plašs dalībnieku pulks un jau ierasts, ka koncerts Deju Vētra uz skatuves pulcē dejotājus ar ļoti plašu vecuma amplitūdu – no 5 līdz 75 gadiem un arī vecākus. Kā katru gadu, dejos Odissi indiešu klasiskās dejas izpildītāja Aija Dvinska, indiešu kultūras centra Bharata deju studija, Jūrmalas Kultūras centra BG deju studija, flamenko deju studijas Sol Flamenco un Zambra, Pārdaugavas bērnu un jauniešu centrs Altona, deju studija Fandango, eksotisko deju centrs Alegria, deju skola Colour Point, senioru deju kopas Sniegaroze un Preilene, eksotisko deju studija Soul Sister un Liepājas deju studija Arabeska. Koncertā Deju Vētra 2024 pirmo reizi piedalīsies deju grupas Kurpes un HOPĀ, flamenko deju studija Duende, dejotāji no studijas Baleta nodarbības un deju grupa Estrelas no Valmieras novada Dikļu pagasta.

Koncerts Deju Vētra 2024, līdzīgi kā iepriekšējie nodibinājuma Vijas Vētras fonds organizētie Deju Vētra koncerti, ir labdarības pasākums, kura mērķis ir popularizēt deju kā cilvēka pilnveidošanās ceļu, deju kolektīvu sadraudzību un tikšanos uz vienas skatuves par godu Vijai Vētrai. Tomēr būtisks mērķis ir finansējuma piesaistīšana Vijas Vētras atbalstam: mākslinieces uzturēšanās, transportēšanas, medicīnas aprūpes izdevumu segšanai Latvijā. Vijas Vētras mākslas un personības cienītāji un katrs, kuru aizrauj kustību un mūzikas daile, tiek aicināti ziedot līdzekļus un atbalstīt Viju Vētru.

Vija Vētra ir dzimusi 1923. gada 6. februārī, Rīgā. Horeogrāfiju studējusi Vīnē. Kopā ar daudziem latviešiem aizceļojusi uz Austrāliju, kur dzīvojusi sešpadsmit gadus un sāka apgūt indiešu dejas tradīcijas. 1962. gadā Vija Vētra atgriezās Eiropā, kur uzstājās deju koncertos, kā arī pasniedza dejotprasmi. Kopš 1964. gada Vija Vētra dzīvo Ņujorkā mākslinieku namā Manhetenā. Māksliniece ir koncertējusi Austrālijā, Amerikā, Indijā. Imanta Ziedoņa uzaicinājumam sekojot, Vija Vētra kopš 1990. gada ik gadu atgriežas Latvijā, lai apciemotu dzimteni un satiktu savus talanta cienītājus.

2023. gada 20. jūnijā Rīgas Latviešu biedrības namā nodibinājums Vijas Vētras fonds organizēja mākslinieces 100. dzīves un 80. skatuves darbības jubilejas koncertu, kurā uzstājās pati māksliniece un piedalījās pianists Vestards Šimkus. Klātesošie bija liecinieki Vijas Vētras dejas priekšnesumam, tajā skaitā dejas pirmizrādei Ievainots gājputns ar Vijas Vētras horeogrāfiju un jubilārei veltītu komponista Artūra Maskata mūziku. Nodibinājums Vijas Vētras fonds sadarbībā ar IB Media Productions un Latvijas Okupācijas Muzejs 2023. gada vasarā sagatavoja "Gadsimta interviju” - VIJAI VĒTRAI 100.

Koncerta biļešu cena: pieaugušajiem – 15 eiro; skolēniem, studentiem un pensionāriem – 10 eiro. Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un bilesuparadize.lv, kā arī koncerta norises vietā pirms koncerta.

Ziedojumu konts AS Swedbank: LV86HABA0551046176968
Vijas Vētras FONDS
Reģ.nr.40008282295
Viskalnu iela 17, Tīraine, Mārupes nov., LV-2167, Latvija
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja