Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

UgunsGrēkā mirst tikai iemīlējušies, nogrēkojušies vai piedzērušies cilvēki

Vai Gunāram un Signei izdosies atrast aknu donoru savam Jančukam? Vai Dana būs kādu nošāvusi? Vai vēl aizvien būs vasara? Šādi un līdzīgi jautājumi nomocīja mani tajās nedēļās, kamēr UgunsGrēkam bija atvaļinājums

Tā kā UgunsGrēkā mirst tikai iemīlējušies, nogrēkojušies vai piedzērušies cilvēki, bija skaidrs, ka Jančukam viss būs kārtībā. Un tad, kad Ramona sēdēja terasē un gruzījās par to, ka ir slikts cilvēks, kurš baidās palīdzēt mazdēliņam, bija skaidrs, ka drīzāk viņa nomirs no sirdsapziņas pārmetumiem, nevis no aknu transplantācijas. Latvijas varenākā seriāla tēliem ir tendence mainīties (savulaik, piemēram, Gunārs tirgoja krutku un nodeva draugus par naudu), un bija pienākusi Ramonas kārta beidzot kļūt par cilvēku, tāpēc nav brīnums, ka tieši viņa izglāba Gunāra un Signes dēlēnu.

Lielisks dekoltē, drausmīga frizūra

To, ka Dana nenošaus nevienu Āboliņu, arī bija viegli paredzēt, jo tie ir svarīgi tēli, kuri tikko uzradušies, tāpēc būtu stulbi pēkšņi kādu izsviest no spēles. Arī to, ka ziņas par Edija nāvi nav patiesas, ātri vien atmin jebkurš, kurš kaut ko saprot no ziepju operām, – seriāla galvenais mīlnieks nevar nomirt bez kārtīgas scēnas. Tiesa, īstā E. Āboliņa bēres ir īpašs notikums, jo Lidijai ir lielisks dekoltē, bet Edijam – drausmīga frizūra. Cerams, ka otrais nekad neatkārtosies.

Pagaidām mans mīļākais tēls ir Gatis, jo viņš ir ļoti konstruktīvs un viņam nekad nav jāmeklē kabatā pēc kādas idejas. Turklāt izskatās, ka viņš pievērsies ornitoloģijai. Iepriekšējā sezonā viņš Danu saukāja par vistu, tagad vēl par zosi, kā arī norādījis, ka darbinieki, kuri daudz runās, "lidos no šejienes vai lidos vispār". Pagaidām lielākās iespējas lidot no Mare SPA Hotel vai lidot vispār ir Danielam, kuram psihenē ievietotā Dana uzticējusi dokumentus par oligarhu ģimenes kriminālajām darbībām. Vai viņš vienkārši aizies uz policiju un nosūdzēs Jabločokus? Diez vai. Drīzāk atradīs veidu, kā ar šo informāciju nopelnīt. Mazliet ož pēc darījuma ar Felzenbaheriem. Nebrīnītos, ja no jauna uzrastos advokāts Ziemelis, kurš palīdzētu Āboliņu dinastijai izkulties no ziepēm, jo Ziemeļa kungam jau ir sens, sens naids ar Vadimu Felzenbaheru.

Kaut kas nav tīrs tajā Rusaločkas braucienā pie slimās krustmātes. Lai viņa brauktu pie tēla, kurš ne reizi iepriekš nav pieminēts, un mājās atstātu savu mīļoto? Nē. Tad kāpēc viņa pazūd? Vai Rusaločkai ir mīļākais? Nē, tas laiks, kad viņa gulēja ar dažādiem vīriešiem, lai dabūtu labus gredzenus, ir pagājis. Ko viņa grib? Viņa grib bebiku, bet, kaut abi ar Fēliksu nemitīgi rukā, lai sasniegtu mērķi, nekas nesanāk. Mana prognoze – viņa ir nozudusi, lai pa kluso veiktu mākslīgo apaugļošanu.

Tu esi mans draugs, nevis līgavainis

UgunsGrēkā parādījies arī jauns tēls. Diemžēl tas demonstrē seriāla veidotāju fantāzijas trūkumu. Sabīne ir bijusi slaucēja un vistkope, un – uzmini nu! – tas nozīmē, ka viņa ir arī prasta vecene, kura neprot uzvesties un rij speķi. Laikam man ir nenormāli noveicies, ka zemnieki, kurus esmu satikusi, pārsvarā ir bijuši ļoti patīkami cilvēki. Labā ziņa ir tā, ka Sabīne drīz vien tiks iemesta kādā afērā. Sieva prom, vistkope klāt, un anotācijās uzsvērts: "Sabīne satiek Fēliksu." Tas nozīmē, ka kaut kāds šurimuri tur abiem būs. Iespējams, viņus pieķers tikko apaugļotā Rusaločka un būs ļoti bēdīga.

Ar lielām bēdām sezona sākusies Jezupam, kuram Ieviņa skaidri un gaiši pateikusi, ka abu starpā nekādas romantikas nebūs. Man sāk likties, ka Jezups gan ir stulbs, jo viņa jau iepriekš teica: "Jezup, tu esi foršs čalis, bet tu esi mans draugs, nevis līgavainis. Āmen." Līdz šim tāda apziņa Jezupam nav traucējusi, taču pēkšņi viņš sāk uzvesties kā tāda pirmsmenstruālā sindroma mocīta jauna meita, kurai kaut kas būtu atņemts, un vēlas noskaidrot, kāpēc tieši nekas nesanāks. Tāpēc man liekas, ka viņa jūtas pret Ievu nav patiesas, jo, ja būtu, viņš nevarētu pateikt, kāpēc viņam iepatikusies tieši Ieva, nevis kāda cita. To visu pat varētu Jezupam piedot, bet tas, ka viņš jau pēc divām konjaka glāzēm ir piedzēries un mauro, man nav pieņemami.

UgunsGrēka galvenais pāris ir Ieva, kura no tēva mantojumā ieguvusi spēju visu komplicēt un nekam neticēt, un Edijs, kurš no savas slīpētās ģimenītes nav mācījies neko. To zina jebkurš skatītājs. Arī Edijs to visu saprot un Ievu būtu gatavs precēt uz līdzenas vietas. Ja kāds varētu pateikt Ievai, ka viņa ir seriāla galvenā varone, varbūt viņa arī nevilktu garumā un to Ediju precētu (jo tas kaut kad noteikti notiks), un uz kāzām uzaicinātu visu Fēliksa armiju, lai tā pārliecinās, ka nekas nevar uzsprāgt. Diemžēl Ieva nezina, ka tā nav dzīve, tas ir kino, jo vasara nekad nebeidzas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja