Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 12. novembris
Kaija, Kornēlija

Eleganta ieēdināšana

Vai ēšanas un laiskas parunāšanās izjūtas ar Mūsdienu Latvijas garšu ved mūs tuvāk sevis izpratnei?Projekta Mūsdienu Latvijas garša otrā sezona TV3 ir atklāta. Tajā Latvijas garšotāji brauc ārā no Rīgas, lai kairinātu garšas kārpiņas dažādās Latvijas vietās un meklētu mūsdienīgus ēdienus. Tā ir daļa no Tūrisma valsts attīstības aģentūras kampaņas Atklāj Latviju no jauna, kuras mērķis rosināt iedzīvotājus doties uz vēl neapgūtām valsts vietām.

_Hansa Media _producētais raidījums TV3 izdara vairāk, jo aizved TV skatītājus tuvāk pārsteidzoši lieliskiem Latvijas cilvēkiem. Labie varoņi Raidījuma ideja liek meklēt tādus cilvēkus, kas bez šī projekta paliktu neieraudzīti savā virtuvē, viesu namos vai citās pievilcīgās vietās. Par prieku skatītājiem jauni varoņi ir atrasti! Ar viņiem pavadītais laiks ir piepildīts un aizraujošs. Jūrmalas viesnīcas MaMa šefpavāre Terēze Kondrate Mūsdienu Latvijas garšas otrās sezonas pirmajā raidījumā bija žilbinoša. Gudra, aizrautīga, ar izdomu un radošu skatījumu. Televīzijas klātbūtnē viņa neslēpa emocijas, meistarība vienkārši mutuļoja katrā epizodē. Operatoru rosīšanās restorānā nevarēja iztraucēt dabisko notikumu ritējumu, bet virtuvē esošais stress un lielisku ēdienu tapšanas brīnums radīja gluži vai satraucoša sižeta līniju. Noteikti jāsameklē Terēzes Kondrates smalkā un unikālā ēdiena recepte, kurā sadzīvo pīle un nēģis! Šo raidījumu piepilda vērtīgs saturs, pašcieņas pilna profesionālā meistarība un personības. Sevi parādīt pieteikušies cilvēki, ar kuriem gribas iepazīties vairāk, kādus katrs sastopam vai ik dienu, bet reti novērtējam. Labs kontrasts pierastajiem politisko sporta veidu spēlētājiem vai pēc uzmanības slāpstošajām "slavenībām" citos šī kanāla raidījumos. Skarbas sacensības Kopš pērnā gada raidījumu _Mūsdienu Latvijas garša _vada kordiriģents Ints Teterovskis. Ar viņu kopā ēšanas priekus piedzīvo trīs garšu vērtētāji: ēdienu gatavošanas bestsellera Dzīves garša autore Ilze Jurkāne, pavārs Māris Jansons, uzņēmējs Mareks Bērziņš. Šī patīkamā kompānija lieliski atpūšas, kamēr šefpavāri un viņu palīgi lej sviedrus virtuvē un notrīs par katru ēdiena kvalitātei veltītās skaņas vibrāciju stingro viesu pusē. Žūrijas pārstāvji drīkst būt nepacietīgi, gaidīt savu iedomu uzminēšanu, pieprasīt pārsteigumus ik uz soļa. Tās ir sacensības par to, kuram labāk garšos, kurš platāk iepletīs acis, ieraugot ēdiena izkārtojumu, un kurš jo izteiksmīgāk dvesīs virs šķīvja. Jā, ir jautri, gaumīgi un ļauj iecerēt reiz būt smalko garšotāju vietā. Bet tas nav viegli pavāriem. Iedomājos, cik ļoti raidījuma varoņi cenšas, lai gan brīžiem varbūt kāds no viņiem labprāt parautu galdautu – lai piekasīgajiem viesiem priekšā liktais ēdiens lido pie velna vecāsmātes. Šo izjūtu rada raidījumā ietvertais patērnieciskuma tiesību slavinājums – tas pieprasa nemitīgu izpatikšanu, apmierināšanu, iepriecināšanu... Iespējams, tā var iztraucēt patiesu baudīšanu, ļaušanos tās dienas garšas izjūtām un priekam, par kuru pats, nevis kāds cits ir atbildīgs. Vizuālā garša Kraukšķīgas un debešķīgas pankūkas, neparasti gatavota asinsdesa un īpašas mērces pilieni – visa šī garšu buķete kādam ir garšīgi jāparāda. Raidījuma operatoriem tas izdodas. Ēdieni izskatās ļoti kārdinoši un smalki – kā vizuāls stāsts. Gatavošanas procesa detaļas pastiprina garšīgās izjūtas. Pavāru meistardarbu bildes paliek atmiņā, tās palīdz iedomāties garšu un būt par vērtējuma līdzautoriem. Virtuvē notiekošais bija daudz dinamiskāks un izglītojošāks par dziļdomīgo, tomēr vienveidīgo čāpstināšanu pie ēdienu žūrijas galda. Ja vien prasīgie vērtētāji mazliet ilgāk padomātu, kā stāstīt par garšām, ko skatītāji var tikai pavērot, raidījums būtu ideāls. Šaubos, vai visas sezonas garumā pietiks tikai ar daudzkārtējiem "mmm", "super", "nebūtu to iedomājies"... Varbūt tāpēc šķita, ka, lai gan žūrija svarīgāka, ar pavāriem ir interesantāk. Viņiem raidījumā varētu veltīt daudz vairāk laika, jo vismaz sezonas atklāšanas 30 minūšu uznāciens, ko īsināja reklāmas pauzes, likās par maz īsti smalku ēdienu baudīšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja