Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā 0 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sirdsapziņas deportācija

Pretlikumīga anestēzija medicīnas iestādēs ir gandrīz neiespējama. Nekvalificēts anestezeologs šādās iestādēs netiek ielaists. Visi pacienti pirms operācijas ar slimnīcu paraksta līgumu par savu dzīvību. Tomēr tas, kas ir gandrīz neiespējams medicīnā, ir iespējams politikā.

Jau kādu laiku sociālos tīklus, presi un cilvēku prātus pārpludina Kopenhāgenā apcietinātās Latvijas pilsones Kristīnes Misānes iespējamās un neiespējamās tiesas sēdes. Dažkārt šķiet, ka tiesas sēžu protokolus pieraksta apjukums, paviršība un vienaldzība.

Mēs, klātienes procesam nepietuvinātie tiesas sēžu skatītāji internetā, iespējams, novērojam procesu, ko varētu dēvēt par Eiropas Savienības veiktu pretlikumīgu anestēziju. Tikko atbrīvota, Kristīne atkal tika apcietināta. Viedokļu ir vairāk nekā reālās informācijas, kas notiek šajā Bermudu trīsstūrī Latvija–Dānija–Dienvidāfrika. Jebkurš Latvijas pilsonis, dodoties uz ārzemēm ilgtermiņā vai īstermiņā, kaut kādā mērā paraksta ar savu valsti nerakstītu līgumu par atgriešanos. Un atgriešanās nozīmē tikai vienu: es apsolu, ka sargāšu savu dzīvību, kas pieder Latvijai, kamēr atgriezīšos mājās. Apcietināta Dānijas lidostā, glābjot sevi un savu bērnu, māte uzzina, ka Latvijas valstij viņas un bērnu dzīvību nevajag. Īsā laika posmā Kristīne ir kļuvusi par Eiropas Savienības vājuma simbolu un politisku manipulāciju instrumentu. Tomēr Dānijas patēriņa preču boikotēšana nelīdzēs, jo gan Dānija, gan Latvija ir veikusi savas sirdsapziņas deportāciju.

Gandrīz pirms 600 gadiem Francijā piedzima par Orleānas jaunavu dēvētā Žanna d’Arka. Vēsture joprojām nav tikusi skaidrībā, vai viņa bija trakā vai svētā. Trakās Žannas versija stāsta, ka viņa dzirdējusi balsis, kas likušas glābt Franciju no angļiem. Viņa devusies karagājienā, tad saņemta gūstā. Žannas ģimene, lai arī bijusi turīga, nespēja sagādāt meitas izpirkuma maksu, tāpēc viņu pārdeva angļiem, kuri jaunavu sadedzināja dzīvu. Svētās Žannas versiju līdz pat mūsdienām šķetina vēsturnieki. Varbūt viņa nedzirdēja balsis, bet viņai bija dots politisks uzdevums, kas ļāva Kārlim VII tikt tronī. Žanna uzdevumu izpildīja un tika iznīcināta. Pastāv versijas, ka viņu nesadedzināja, bet sadega kāda burve un līdz pat 1432. gadam Žanna uzturējās "goda gūstā" Ruānā Luksemburgas hercogienes galmā. Kad politiskais uzdevums tika izpildīts, lai nerastos lieki jautājumi, Žannu pasludināja par svēto, jo trakajiem politikā neticētu.

Nav ne jausmas, kādā tronī Kristīnes Misānes lietas gadījumā vēlas uzkāpt Dānija un kādu politisko uzdevumu pret savu gribu pilda pati Kristīne Misāne. Orleānas jaunavu lika sadedzināt visas tautas priekšā, savukārt XXI gadsimta Eiropa nekautrējas pazemot māti visas pasaules priekšā. Un ne jau māte, kas vēlējās glābt savu bērnu, tiek turēta gūstā. Pati Eiropas Savienība tur sevi negoda gūstā. 

Top komentāri

Kristīna Misāne
K
Lai debesu valstība visiem, kas bija līdzjūtīgi, žēlsirdīgi, sirsnīgi un saprotoši. Dievamžēl, šeit viņus var uz vienas rokas pirkstiem saskaitīt, toties velnu, vesels leģions! Neko darīt, KATRAM PĒC NOPELNA!
Kristīna Misāne
K
Pateicos arī komunistiem un fašistiem par desmitkārt un pat simtkārt manis ķengājošiem tekstiem!
lustīgais nerris uz tirgus plača
l
Ja Misāne būtu saņemta ciet tur, kur viņai bija jābūt saņemtai ciet nopratināšanai - tas ir, pēc pasu pārbaudes Rīgas lidlaukā izlidojot uz Kopenhāgenu, tad Dānijai vispār nebūtu ar šo lietu nekāda sakara! Ja Misāne un/vai viņas meita bija izsludinātas INTERPOLA meklēšanā, tad, kā tas varēja palikt nepamanīts LV robežapsardzei UN LV policijas Interpola birojam? *** Latvija [INTERPOLAM]i atkārtoti pievienojās 1992. gada 4. novembrī (pirmo reizi Latvija bija Interpola dalībvalsts no 1931. gada līdz 1940. gadam), kad tika izveidots Interpola Nacionālais centrālais birojs Latvijas Republikā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja