Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Izdota grāmata bērniem Mans tētis raksta grāmatu

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā lietuviešu rakstnieka Toma Dirgēlas grāmatu bērniem Mans tētis raksta grāmatu. No lietuviešu valodas tulkojusi Dace Meiere. Ilustrējusi Inga Dagile. Grāmata ir paredzēta bērniem vecumgrupā 5+.

Mani sauc Laimis, un mans tētis ir rakstnieks. Viņš savā darbistabā raksta grāmatas bērniem. Bet kāpēc to sauc par darbistabu, ja tētis nekādu darbu tur nedara?

Zēns nesaprot, kāpēc viņa tētis strādā no mājām, bet neraksta – tikai staigā pa darbistabu šurpu turpu un skatās griestos. Bet tētis tikmēr nespēj rast iedvesmu, lai pabeigtu iesākto grāmatu... Ko iesākt?

Sirsnīga un asprātīga grāmata, kas uzrunās visas ģimenes, kur vecāki mēdz strādāt no mājām. Ļoti mīļš stāsts par kopābūšanas un iztēles spēku. Kā bērni redz savu vecāku profesijas?

Toms Dirgēla (Tomas Dirgėla) ir viens no Lietuvā visvairāk mīlētajiem bērnu rakstniekiem, kuru lasītāji atpazīst pat uz ielas vai lielveikalā! Toms sarakstījis jau vairāk nekā 50 grāmatu bērniem, tostarp Gustavs Salmiņš liek no augšas un Kuka kunga noburtā grāmata.

Inga Dagile (Inga Dagilė) – grāmatu māksliniece un dizainere, kuras darbi saņēmuši daudzus apbalvojumus. Viņas radītās ilustrācijas rotā jau divpadsmit grāmatas, par kurām priecājas Lietuvas un citu valstu lasītāji.

Dace Meiere tulko no katalāņu, itāļu, lietuviešu un spāņu valodas. Viņas paspārnē ir jau vairāk nekā 150 tulkojumi. Par tulkojumiem un nopelniem starpkultūru sakaru veicināšanā saņēmusi Itālijas Kultūras ministrijas Nacionālo prēmiju tulkošanā, balvu Sudraba tintnīca (2012), Latvijas Literatūras gada balvu (2015 un 2023), Jāņa Baltvilka balvu (2019, 2020 un 2023), Baltu balvu (2022) un daudzus citus apbalvojumus un nominācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja