Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Iznākusi Stīvena Hokinga grāmata Džordža Visuma dārgumu medības

Jāņa Rozes apgādā iznākusi leģendārā britu fiziķa un matemātiķa Stīvena Hokinga un viņa meitas Lūsijas Hokingas otrā grāmata bērniem Džordža Visuma dārgumu medības.Šī grāmata turpina sēriju par Džordža piedzīvojumiem Visumā – 2009. gadā Jāņa Rozes apgādā iznāca Džordža slepenā atslēga uz Visumu, drīzumā gaidāma arī triloģijas noslēdzošā daļa.

Galvenais varonis Džordžs jūtas ļoti vientuļš – viņa draudzene Annija ar vecākiem ir pārcēlusies uz Ameriku. Taču kādu rītu Džordžs izlasa satraucošu e-pasta vēstuli – Annija ir saņēmusi šifrētu ziņu no citplanētiešiem, turklāt izskatās, ka mūsu planētai draud briesmas, arvienvārdsakot – Džordžam nekavējoties jābrauc uz Ameriku. Pateicoties izpalīdzīgajai vecmāmiņai, zēns drīz vien atkal satiek savu labāko draudzeni. Kā izrādās, kosmosa projekts, kuru vada Annijas tētis Ēriks, nenorit tik gludi, kā bija cerēts. Uz Marsu nosūtītais robots Homērs uzvedas pagalam dīvaini un rīkojas uz savu roku. Lai glābtu situāciju, Annija slepus ieslēgusi superdatoru, taču padoma vietā saņēmusi ziņu no citplanētiešiem. Tētis Ēriks ir sapīcis un neko par to negrib dzirdēt, turklāt gaisu jauc tēta drauga dēls Emets, ņuņņa un supergudrītis. Visas cerības uz Džordža atbalstu un idejām.Stāstā ir ievītas astoņas aizraujošas lekcijas par astronomiju, kas sniedz lasītājam izpratni par modernākajām teorijām. Šo lekciju autori ir atzīti mūsdienu zinātnieki.

Izdevumu papildina mākslinieka Gerija Pārsonsa asprātīgās ilustrācijas, kā arī fotouzņēmumi no kosmosa un datorgrafikas, kas paplašinās jauno lasītāju redzesloku un vairos viņu erudīciju.

No angļu valodas tulkojusi Gita Puriņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja