Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ērģeļmūzikas vasara Dubultos. Romantisms un improvizācijas

Iveta VEIDE (ērģeles, Vācija)Natālija GRIGOROVIČA-SKARBINIKA (vijole)Iveta Veide absolvējusi J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju pie prof. T. Dekšņa, iegūstot bakalaura grādu, pēc tam papildinājusies Malmes (Zviedrija) Mūzikas augstskolā un vairākās meistarklasēs, koncertē dažādās Eiropas valstīs. Iveta Veide (dzim.

Ozoliņa) vairākus gadus bijusi Dubultu ev. lut. draudzes ērģelniece. Jau desmit gadus māksliniece dzīvo un strādā Vācijā, Nordstemmenā, kur ir evanģēliskās ST. Johannis baznīcas ērģelniece.
Natālija Grigoroviča- Skarbinika mācījusies J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, pašlaik strādā Rīgas J. Mediņa mūzikas skolā, piedalās dažādos brīvās improvizācijas projektos, strādā kā mūzikas pedagoģe ar Orfa metodēm un vada brīvās improvizācijas seminārus.Koncertā Dubultos abas mūziķes klausītājiem piedāvās retu iespēju dzirdēt improvizācijas. To virsraksti aicinās vizualizēt tādas ainas kā Rītausma, Pastaiga pa koku galotnēm, Ugunsputna dzimšana. Programmā skanēs arī romantisma laikmeta komponistu Z. Karg – Elerta Pastorāle vijolei un ērģelēm, kā arī L. Vjerna Mēnessgaisma un Himna saulei, aicinot klausītājus iedomāties visdažādākās dabas ainas, par kurām noslēgumā pateikties Radītājam ar mūsdienu komponista Nadži Hakima ērģeļvariācijām Ar Tavu Garu  par korāļa Dievs Kungs ir mūsu stiprā pils tēmu!Programmā: L. Vjerns, Z. Karg – Elerts, N. Hakims un improvizācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja