Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ilze Laizāne. Sievišķā enerģija

Izstādē aplūkojami astoņi Ilzes Laizānes jaunākie darbi, kuros atspoguļojas mākslinieces izpratne par sievieti, viņas tēlu un juteklisko enerģiju. Ilze Laizāne pirms dažiem gadiem ir absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un šobrīd jau ir piesaistījusi vietējo mākslas cienītāju uzmanību. Pēdējos gados Ilze ir piedalījusies daudzās izstādēs un mākslas skatēs gan Latvijā, gan aiz tās robežām; šajā laikā notikušas arī vairākas personālizstādes.

Ilze Laizāne savā daiļradē seko reālisma tradīcijām, iedvesmu gūstot apkārtējā pasaulē un dabā. Darbi ir veidoti neparastā tehnikā, savienojot grafiku un eļļas krāsas. Piesātinātie, cits citu pārklājošie krāsu slāņi rada telpas dziļuma ilūziju, kurā atklājas izsmalcinātā sievišķības enerģija. Visi audekli ir pārdomāti un detalizēti izstrādāti, tajos jūtama autores enerģētika – harmonija, emocionalitāte, jutekliskums. “Šie audekli ir mans mēģinājums izprast sievietes, sajust viņu būtību. Neapšaubāmi, nevienam un nekad tas neizdosies pilnībā, tomēr man šoreiz ceļš ir svarīgāks par mērķi. Gleznas daudzējādā ziņā parāda mani pašu – manas izjūtas, emocijas, to, kādu redzu sievietes tēlu. Visas gleznas ir ļoti dzīvas, pat mistiskas: to radīšanas procesā manas varones izpauda savu individuālo raksturu, it kā viņas pašas būtu iznākušas uz audekla, būtiski atšķiroties no manas sākotnējās ieceres,” savas izstādes atklāšanā atzinās Ilze Laizāne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rietumu bankas mākslas galerija, Vesetas 7, Rīga

Kad?

2. aprīlis, 2014 – 21. aprīlis, 2014

P.–pt. 9–18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja