Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Indulis Kalniņš. Pagriezieni

Indulis Kalniņš – pazīstams dizaina grafikas un plakātu mākslinieks – jau ilgāku laiku strādā glezniecības jomā. Interese par "krāsu mākslu" radusies pakāpeniski, bet nopietnas aprises ieguvusi astoņdesmito gadu otrajā pusē. Jaunākās personālizstādes ievadā, komentējot savu radošio darbību, mākslinieks raksta: “Gleznojot tēmas izvēlos pēc noskaņojuma vai jauniem iespaidiem par redzēto.

Mēģinu vispārināt un abstrahēt lietas, parādīt savas izjūtas un attieksmi pret tām. Tēmas un sižeti mainās kā pati dzīve, tāpēc mēģinu nodot tās sajūtas un noskaņas, kas manī mīt. Domāju, ka mums katram vajag pārtraukt ikdienas ierasto ritmu un pasmaidīt.”Izstādes nosaukums “Pagriezieni” izvēlēts tādēļ, ka dzīve ik mirkli sastāv no daudziem pagriezieniem un ved mūs uz kaut ko jaunu un neatklātu. Induļa Kalniņa gleznas ir kā substance, un to ietvaros atklājas mākslinieka tieksme pēc sakārtotības, ritmikas un arī dekoratīvās ekspresijas.Izstādē skatāmi gan mākslinieka jaunākie darbi, kas tapuši 2013. gadā, kā arī neliels ieskats iepriekšējo gadu veikumā. Indulis Kalniņš dzimis 1945. gadā Rīgā, 1978. gadā beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļu, Latvijas Mākslinieku savienības biedrs no 1986. gada, izstādēs piedalās no 1978. gada, personālizstādes 1990. un 1995. gadā Rīgā.Gleznas izstādītas galerijās un atrodas privātkolekcijās Latvijā, Holandē, Zviedrijā, Vācijā, Francijā, ASV.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Mākslas banka, Jauniela 14, Rīga

Kad?

31. marts, 2014 – 12. aprīlis, 2014

P.–s. 11–18

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja