Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Notiesāto sieviešu tēlotājmākslas darbu izstāde Pieskāriens 2

Kas ir impresionisms mākslas pasaulē, 15 notiesātās sievietes pirmo reizi uzzināja Iļģuciema cietumā, pagājušajā mācību gadā apmeklējot Kristīgās izglītības un audzināšanas programmas Mirjama tēlotājmākslas studiju, kuru vada mākslinieces Marta Jurjāne un Evija Rudzīte. Ik sestdienu pasniedzēju vadībā sievietes sev radījušas citādāku pasauli – iemīlējušas krāsas, gaismu, atklājušas iekšējo brīvību, pašapziņu un radīšanas prieku, kad domas aizlido augstāk par cietuma mūriem, sajutušas bērnišķīgu sajūsmu par pašrocīgi uzgleznotu puķi, pirmo reizi sapratušas, ka dvēseli dziedējoša māksla rodas uz molberta, nevis dzērumā zīmējot uz dzīvokļa sienu tapetēm.

Tēlotājmākslas studijas pastāvēšanas laikā izveidojies darbu “zelta fonds”, kas tiks izlikts publiskai apskatei tirdzniecības centrā Spice no šā gada 18. septembra līdz 14. oktobrim. Notiesāto sieviešu darbu izstāde būs ne tikai savu prasmju parādīšana, bet īpašs veids, kā uzrunāt sabiedrību par vēlmi mainīt dzīvi un būt pieņemtām atpakaļ sabiedrībā. “Mākslai piemīt neizmērojams spēks. Tā spēj sadziedēt salauztas dzīves un parādīt virzienu tiem, kuri nomaldījušies sava ceļa meklējumos. Mūs aizkustināja Mirjama programmas dalībnieču mākslinieciskās atklāsmes, tādēļ vēlamies tās parādīt arī visiem Spices apmeklētājiem,” saka tirdzniecības kompleksa Spice direktore Iveta Lāce.Kristīgās izglītības un audzināšanas programmas Mirjama pasniedzēji, pazīstami Latvijas radošās inteliģences pārstāvji, jau vienpadsmit gadus palīdz notiesātajām sievietēm iepazīt vārda spēku tā garīgumā, mūziku tās klasiskajā izpausmē, skatuves mākslu tās multifunkcionalitātē, un pašām būt aktrisēm profesionālu režisoru iestudējumos. Izglītošanos mākslas vēsturē un impresionismu māca iepazīt ar otas palīdzību, apgūt rokdarbus kā lietišķu mākslu, baudīt brīvību dziedot gospeļu dziedājumus, atraisīt talantu, mācoties spēlēt dažādus mūzikas instrumentus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Tirdzniecības centrs Spice, Lielirbes 29

Kad?

18. septembris, 2013 – 14. oktobris, 2013

P.–sv. 10–22

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja