Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino Bizes straumēšanas platformas katalogu papildina Vides filmu studijas izlase

Kinoteātra Kino Bize straumēšanas platforma Mājas kino šobrīd piedāvā vairāk nekā 60 dažādas filmas un arī regulārus pasākumus tiešsaistē. Šonedēļ platformas piedāvājums papildināts ar Vides filmu studijas izlasi. Tās ir sešas dažādas dokumentālās filmas, kas saņēmušas apbalvojumus prestižos kino festivālos un ieguvušas atzinību kā no kino kritiķiem, tā arī skatītājiem.

No 15. marta Kino Bize Mājas kino bagātīgajam spēlfilmu un dokumentālo filmu klāstam pievienojas Vides filmu studijas veidotie darbi, kas pulcējuši skatītājus kinozālēs - Ukraiņu šerifi (2015),  Pasaka par tukšo telpu (2017) un Atbrīvošanas diena (2016). Salīdzinoši nesen pēdējos mēnešos pirms kinoteātru slēgšanas ārkārtas stāvokļa dēļ valstī tika demonstrēta arī filma Laika tilti (2018) un Brīnišķīgie lūzeri (2017). Izlasē iekļauta arī starptautiskos kino festivālos izrādītā spriedzes dokumentālā filma Lēciens (2020).

Stāsta Ukraiņu šerifi darbība norisinās nomaļā Ukrainas ciematā, kur kādam tiek nozagtas pīles, citam uzbrūk anakonda, pa ielu klīst vīrs ar cirvi. Tomēr bruņojušies ar spožiem žetoniem un sagrabējušu žiguli, vietējie varoņi Viktors un Volodja traucas uz kārtējo izsaukumu. Viņi uzticīgi dara visu, kas darāms – rok kapus, iztīra skursteni, izšķir strīdus un pat sadzer ar kaimiņiem. Dokumentālā filma Pasaka par tukšo telpu stāsta par izcilo Eiropas scenogrāfu un pasniedzēju Andri Freibergu, kurš vienlaikus rada savu portretu kā izrādes scenogrāfiju. Bet skaļā un drosmīgā Atbrīvošanas diena seko līdzi bijušās Dienvidslāvijas kulta grupai Laibach, kas dodas uz izolēto Ziemeļkoreju, kļūstot par pirmo ārzemju rokgrupu, kas tur uzstājusies, tā pārsteidzot visu pasauli.

Mājas kino piedāvājumu papildinās arī Laika tilti - stāsts par unikālu parādību pasaules kinovēsturē – Baltijas poētisko dokumentālo kino. Savukārt aizraujošais piedzīvojums par velobruņiniekiem Brīnišķīgie lūzeri piedāvā ieskatu sportistu pasaulē uz vienas no pasaules nozīmīgāko velo sacensību fona, kur valda noteikumi, kas pārējai pasaulei ir sveši. Izlases jaunākā filma Lēciens ir neticams stāsts par lietuvieti Simu Kudriku, kurš izmisīgās brīvības alkās pārleca no padomju uz amerikāņu kuģa. Taču pēc septiņām stundām brīvībā amerikāņi pārbēdzēju izdeva Padomju Savienībai, izraisot pasaules mediju sašutumu. Aculiecinieku stāsti, unikāli arhīvu kadri un paša Sima enerģiskās notikumu rekonstrukcijas pārvērš dokumentālo filmu īstā trillerī.

Izmantojot straumēšanas platformu, skatītāji ne tikai iegūst iespēju redzēt filmas augstā kvalitātē, bet arī sniedz atbalstu kā kinoteātra, tā arī kinostudijas darbībai, lai, kultūrdzīvei atsākoties, joprojām būtu iespēja pulcēties savos mīļākajos kinoteātros un baudīt augstvērtīgas filmas.

Filmas iespējams iegādāties uz 48 stundām Kino Bize Mājas kino: www.kinobize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja