Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar Ukrainas īsfilmu izlasi Tallinas ielas kvartālā atsākas brīvdabas kino seansi

12. jūlijā plkst. 21.30 norisināsies pirmais no četriem bezmaksas kino vakariem sadarbībā ar Rīgas Starptautisko īsfilmu festivālu 2 Annas. Kino vakaros jūlijā un augusta ik pēc divām nedēļām būs skatāmas dažādas 2 Annas īsfilmu izlases par sabiedrībā šobrīd aktuālām tēmām. Ciklu sāks izlase Uzmanības centrā Ukraina ar piecām īsfilmām vakara gaitā.

12. jūlijā skatāmā filmu izlase veidota Kijevas Starptautiskā īsfilmu festivāla ietvaros. Festivāla programmas kuratori Olga Gusjatinska un Saša Prokopenkosaka par filmu izlasi saka: "Saskati Ukrainu. Sajūti Ukrainu. Sadzirdi Ukrainas unikālās balsis dažādās formās un žanros: dokumentālajā kino un spēlfilmā, animācijā, komēdijā un drāmā. Programma Uzmanības centrā Ukraina piedāvā Ukrainas īsfilmu scēnas pārskatu un sniedz kontekstu, kādā skatīt pēdējo astoņu gadu notikumus un Krievijas iebrukumu Ukrainā."

Kino vakars tiks atklāts ar drāmu Bulmastifs (Anastasija Bukovska), kurā kara veterāns sastop noklīdušu bulmastifu, kurš palīdz veterānam pārdzīvot sarežģīto pagātni. Sekos animācijas filma Mīlestība (Mikita Luskovs), kurā baltgalvas ērglis izdēj olu virs Ukrainas, un mīlestība sasniedz valsti. Tālāk būs skatāma dokumentālā filma Es un Mariopole (Pjotrs Armianovskis) par dzīvi un iespaidiem, dzīvojot kara frontes tuvumā, kā arī drāma Nav sasniedzams (Nikons Romančenko), kurā māte dodas kara zonā dēla meklējumos. Kino skatīšanās seanss tiks nobeigts ar drāmu Bez tevis (Narimans Alievs), kura ir par brāļiem, kas spiesti doties ar kājām uz savu gala mērķi, kad saplīst mašīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja