Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Augusta beigās pirmizrādi piedzīvos komēdija Tizlenes

Režisores Martas Elīnas Martinsones pilnmetrāžas jauniešu filma Tizlenes stāsta par trīs draudzeņu – Sarmītes, Svetas un Katrīnas – piedzīvojumiem 2000. gada priekšvakarā. Trijotne nolēmusi mainīt savu klases "tizleņu" statusu un pabeigt 9. klasi "stilīgo statusā". Latvijas kinoteātros filma nonāks 27. augustā, informēja producents Guntis Trekteris.

Filma Tizlenes ir darbs, kas vizuāli ieturēts "divtūkstošo" stilistikā (operators-inscenētājs – godalgotais Aigars Sērmukšs) un brīvi izmanto atsauces gan uz šī laika populāro kultūru, gan kino klasiku, priekšplānā izvirzot stāstu par pusaudžu sevis meklējumiem, sarežģīto skolas sadzīvi un jaunu meiteņu pašvērtējuma veidošanos globāli un personīgi izšķirīgā laikā. 

Galvenajām lomām izvēlētas skolas vecuma aktrises – Asnāte Sofija Rožkalne, Ludmila Karpova, Katrīna Dambeniece un Gerda Embure –, kurām piebalso arī pieredzējušu un plaši pazīstamu aktieru ansamblis, tostarp Guna Zariņa, Daiga Kažociņa, Ģirts Krūmiņš, Imants Strads, Marija Linarte un Mārtiņš Kalita. 

Filma, kuras uzņemšana notika 2020. gadā, Latvijas kinoteātros nonāks šī gada 27. augustā. Tizlenes producē Latvijas filmu studija Ego Media sadarbībā ar Čehijas kompāniju 8Heads Productions un vietējā satura ražotāju Tet studio. Studijas veidoto filmu vidū ir režisora Viestura Kairiša Piļsāta pi upis (2019), Dāvja Sīmaņa dokumentālā filma Mūris (2013), Ilzes Burkovskas-Jakobsenas dokumentālā animācijas filma Mans mīļākais karš (2020) un citas.

Tizlenes ir režisores Martas Elīnas Martinsones debijas pilnmetrāžas filma – viņas veidotā spēles īsfilma Viesturs Kairišs iznāk no meža (2018) ieguvusi balvu Lielais Kristaps kategorijā Labākā studentu filma, savukārt 2019. gadā režisore kopā ar Alisi Zariņu saņēma Lielo Kristapu par labāko scenāriju spēlfilmai Blakus (2019).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja