Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ditas Rietumas kino izlase: 13.-20.III

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Matiass un Maksims

@@@@

Režisors Ksavjē Dolans. Lomās Gabriels d’Almeida Freitass, Ksavjē Dolans, Anna Dorvala

Pērn Kannu kinofestivāla konkursā izrādītā filma ir Kanādas kinorežijas brīnumbērna Ksavjē Dolana astotā pilnmetrāžas filma. Dolans savos trīsdesmit gados ir ieguvis divas Kannu festivāla balvas un vērā ņemama autora reputāciju. Arī šajā filmā režisors ir uzticīgs savām iecienītajām tēmām: jauna vīrieša identitātes (arī seksuālās identitātes) meklējumi, attiecības ar savas dzimtas sievietēm, īpaši māti, kino kā medijs u. c. Šajā filmā Ksavjē Dolans ir viens no divu titullomu tēlotājiem: viņš spēlē Maksimu, jaunu puisi ar ugunszīmes skartu seju.

 

Tici mīlestībai

@@@

Režisori Endrū un Džons Ērvini. Lomās Melisa Roksburga, Brita Robertsone, K. dž. Apa, Gērijs Sinīzs, Šenija Tveina

Romantiska melodrāma, kuras pamatā ir ASV populārā dziedoņa Džeremija Tomasa Kempa dzīves un emocionālās pieredzes stāsts. Kemps nāk no mācītāja ģimenes, arī pats ir studējis teoloģiju, un garīgums ir klātesošs viņa mūzikā. Ja Valentīndiena nebūtu jau aiz muguras, varētu teikt, ka šis ir ideāls Valentīndienas produkts – smeldzīgs, muzikāls, emocionāls stāsts par lielu mīlestību, kuru izaicina smaga, fatāla slimība. Filmas galvenie varoņi ir divdesmitgadnieki – mūziķis iesācējs un viņa meitene, kura kļūst par viņa sievu un drīz smagi saslimst. 

 

Pauls un Paula

@@@@

Režisors Heiners Karovs

Seanss k/t Splendid Palace 18.III plkst. 19

Katra satikšanās ar kinozinātnieku Viktoru Freibergu rada patiesu prieku kā koncentrēta intelektuālisma un atraktīvas pašironijas paraugstunda. Šoreiz viņš stāstīs par filmu Pauls un Paula (1973), kas noslēgs jau vairāk nekā desmit gadu notiekošo un joprojām ļoti populāro lektoriju Tas, ko tu nedrīksti nezināt. Šajā sezonā fokusā ir cilvēka un varas attiecības, ko no neparasta rakursa atklāj savulaik Austrumvācijā tapusī režisora Heinera Karova ekstravagantā, ironiskā filma, kas mūsdienu skatītājam noteikti būs jaunatklājums. 

 

Klejotāji

Režisors Matīss Kaža

Latvijas dokumentālā kino jaunums: divdesmitgadnieku paaudzes pārstāvja režisora Matīsa Kažas skatījums uz savu – globālo klejotāju un nomadu – paaudzi. Vai Klejotāji ir mūsdienu versija par Jura Podnieka filmu Vai viegli būt jaunam? (1986) – lai nu recenzenti pastrīdas. Klejotāji ir talantīga jauna režisora filma par jaunību, totālu apjukumu, vērtību fragmentētību un eksistenciālu vientulību. Par spīti filmas varoņu delverībām un ironijai, tās pēcgarša ir nopietna – bez Instagram un citu tīklu uzturētā dekoratīvā hiperoptimisma. Tas priecē. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja