Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ditas Rietumas kino izlase: 2.-9.I

Kinokritiķe Dita Rietuma vērtē kinoteātros skatāmās filmas.

Brīnišķīgais laikmets

@@@@

Režisors Nikolā Bedo. Lomās Fanija Ardāna, Daniels Oteijs, Gijoms Kanē u. c.

Burvīga franču filma ar komēdijas un melodrāmas elementiem gana asprātīgi atgādina seno patiesību – divreiz vienā upē neiekāpsi, it īpaši, ja tā ir laika upe. Franču aktiera Daniela Oteija spēlētajam Viktoram ir ieilgusi brieduma un laulības krīze (sievas lomā – izcilā Fanija Ardāna), un viņš labprāt ļaujas atrakcijai ar "laika mašīnu" – iespējai atgriezties kādā 1974. gada dienā, kad viņš satika savu mūža mīlestību. Tā kā laika mašīnas darbības nodrošināšanai ir nepieciešami pavisam reāli aktieri, Viktoram izzūd robeža starp spēli un dzīvi. 

 

Niknuma varā

@@

Režisors Nikolass Peše. Lomās Betija Gilpina, Andrea Raisboro, Viljams Sadlers u. c.

Šausmu filmu cienītājus iepriecinās iespēja jauno gadu sākt ar tipisku žanra produktu – šī ASV un Kanādas kopražojuma filma ir 2002. gada japāņu filmas JuOn: The Grudge, kas ietekmējusi arī 2004. gadā ASV tapušo šausmeni The Grudge, rimeiks. Laiks iet, un idejas ir neglābjami izsīkušas, jo kā gan citādi lai skaidro to, ka kārtējo reizi tiek stāstīts biedējošs stāsts par ļaunu garu, kas apsēdis kādu savrupmāju. Jaunā Niknuma varā ļauno garu terora objekts ir jauna detektīve – vientuļā māte, kuru pašaizliedzīgi spēlē savdabīgā britu aktrise Andrea Raisboro.

 

Parazīts

@@@@@

Režisors Džunho Bons. Lomās Kanho Sons, Lī Sun Gjuns u. c.

Neko labāku par 2019. gada Kannu festivāla uzvarētāju – Dienvidkorejas filmu Parazīts – Rīgas kinorepertuārā neatradīsiet. Šī ir asprātīga traģikomēdija par sabiedrības noslāņošanos. Darbība risinās bezdarbnieku ģimenes apdzīvotā pagrabā un Seulas bagātnieku ģimenes savrupmājā, kur izmanīgi un ar viltu iefiltrējas "pagraba ģimenes" locekļi. Režisoram Džunho Bonam ir izdevies radīt šķietami izklaidējošu, dažādu žanru elementus izspēlējošu filmu, kas ir izcils digitālā kapitālisma laikmeta pasaules modelis un arī trāpīga tā kritika. 

 

Trusis Džodžo

@@@

Režisors Taika Vaititi. Lomās Romāns Grifins Deiviss, Skārleta Johansone u. c.

Amerikāņu filma, kuras autori nebaidās izaicināt politkorektumu un jokot par jūtīgām tēmām – nacisms, Hitlers, holokausts. Kopš itāļu komēdijas Dzīve ir skaista (1997), kuras darbība risinājās koncentrācijas nometnē, šīs tēmas nav bieži interpretētas komēdijas žanrā. Stāsts par desmit gadu vecu puiku 30. gadu Vācijā, kurš vēlas būt kopā ar politiski aktīviem vienaudžiem un rada sev iedomu draugu – Ādolfu Hitleru –, šķiet pašmērķīgs līdz brīdim, kad zēns savā mājā atklāj slēpni un tajā – ebreju meitenīti, kuru slēpj viņa māte (Skārleta Johansone). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja