Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Filma Ziemassvētki džungļos vasaras pilnbriedā uzrunā savus pirmos skatītājus Itālijā

Latvijas un Igaunijas piedzīvojumu filma Ziemassvētki džungļos piedzīvojusi pirmizrādi vienā no lielākajiem un vecākajiem bērnu filmu festivāliem pasaulē – Džifoni festivālā Itālijā

Pagājušajā nedēļas nogalē notika studijas Lokomotīve veidotās piedzīvojumu ģimenes filmas Ziemassvētki džungļos starptautisko pirmizrāde Itālijā. Filma tika pabeigta 2019. gada beigās, taču Covid-19 ierobežojumu dēļ tā arī nenonāca uz ekrāniem Latvijā. Pašmāju pirmizrāde paredzēta decembrī.

Džifoni festivāls šogad notika 50. reizi, tas ir viens no lielākajiem un svarīgākajiem bērnu filmu festivāliem. Katru gadu to apmeklē vairāk nekā divi tūkstoši bērnu no dažādām valstīm, kopējais viesu skaits nelielajā Itālijas mazpilsētiņā, kas atrodas netālu no Neapoles, reizēm sasniedz simt tūkstošu apmeklētāju. Festivālā viesojas pasaulslaveni režisori un aktieri, kuri tiekas ar mazajiem skatītājiem, lai stāstītu par savu darbu. Tāpat pasākumu apmeklē producenti, izplatītāji un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji no visas pasaules – festivālam ir liela nozīme filmu tālākajā izplatīšanā.

Filmas Ziemassvētki džungļos režisors Jāks Kilmi par dalību festivālā stāsta: "Pēc filmas seansa pacēlās simtiem roku, lai uzdotu milzum daudz jautājumu un dalītos ar iespaidiem par redzēto. Pēc tik ilga pārtraukuma bija lieliski atkal sastapties ar skatītājiem kinoteātrī un īpaši liels prieks par to, ka, spriežot pēc skatītāju atsaucības, mūsu filma uzrunās bērnus praktiski jebkur uz zemesslodes."

Filma Ziemassvētki džungļos tika izrādīta festivāla oficiālajā konkursa programmā līdzās filmām no Kanādas, Vācijas, Indijas, Izraēlas, Kataras, ASV un citām valstīm.

Pirms filmas Ziemassvētki džungļos festivālā paviesojusies arī filma no Latvijas kino zelta klasikas – 1987. gadā Gunāra Pieša Sprīdītis ieguva zelta medaļu, savukārt 2013. gadā šajā festivālā starptautisko pirmizrādi piedzīvoja vēl viena studijā Lokomotīve tapusi filma – Nila Skapāna īsmetrāžas anmācija Kaķis maisā.

Ziemassvētki džungļos stāsta par desmit gadu veco Paulu, kuras ģimene pārcēlusies uz eksotisku valsti, jo tēvs ir ģeologs un strādā zelta raktuvēs. Dzīve tālajā zemē izrādās nopietns pārbaudījums vecāku attiecībām, un, tuvojoties svētkiem, Paula saprot, ka tikai Ziemassvētku brīnums var saglābt ģimeni. Taču ko darīt, ja nav ziemas? Izrādās, Paulas jaunais draugs Ahims ir dzirdējis, ka arī džungļu biezoknī sastopams Ziemassvētku vecītis. Plāns ir rokā! Tomēr bērni nenojauš, cik bīstami un aizraujoši piedzīvojumi viņus sagaida ceļā: pazemes alas, džungļu gari, kanibāli, neparasti dzīvnieki un daudz kas cits...

Tēvu atveido Māris Olte, māti – Inga Alsiņa, vecāko māsu – Elizabete Liepa, apņēmīgo desmitgadnieci Paulu – Rebeka Šuksta. Viņas uzticamā pavadoņa un drauga Ahima lomā iejuties indonēzietis Braidens Pablo Eskobars. Filmas producents un idejas autors ir Roberts Vinovskis, scenārija autore – Lote Eglīte, filmas režisors – Jāks Kilmi, operators – Aigars Sērmukšs.

Ziemassvētki džungļos ir Latvijas studijas Lokomotīve un Igaunijas Stellar Films sadarbības projekts. Filma tapusi ar Latvijas Nacionālā kino centra, Igaunijas Nacionālā kino centra un Acme Film finansiālo atbalstu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja