Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Izsludināts Latvijas Televīzijas īsfilmu konkurss Latvijas kods. Latvija šodien

Latvijas Televīzija (LTV) trešdien, 3. janvārī, izsludina pieteikšanos dokumentālo īsfilmu konkursam Latvijas kods. Latvija šodien – līdz 5. februārim plkst. 16.00 gaidīti pieteikumi, kā īsfilmās dokumentēt Latvijas šodienu. Konkursā žūrija izraudzīsies dokumentālā kino autorus, kuriem šogad būs iespēja idejas pārvērst piecās jaunās filmās.

"Konkurss Latvijas kods. Latvija šodien kļuvis ne tikai par kvalitātes zīmi Latvijas dokumentālajā kino, bet arī būtisku atbalsta instrumentu dokumentālo īsfilmu formāta saglabāšanai un attīstīšanai Latvijā. Dokumentālo īsfilmu cikls ir arī svarīgu Latvijas vizuālo liecību glabātājs. Latvijas koda dokumentālās īsfilmas 26 minūtēs ļauj īsā, kodolīgā un vizuāli spēcīgā veidā izprast kādu unikālu tēmu, cilvēku vai fenomenu šodienas Latvijā, tās rosina meklēt kontekstu, pieprasa iedziļināšanos un raisa diskusijas," teic LTV projekta vadītāja Zane Valeniece.

Konkursa laureāti saņems ne tikai finansējumu filmas radīšanai, bet arī nozares ekspertu konsultācijas. Iesniegtos projektus – filmu idejas – izvērtēs LTV žūrija, pieaicinot satura konsultantu un ekspertus no Valsts kultūrkapitāla fonda un sabiedrisko mediju portāla LSM.

Dokumentālā kino autori šogad aicināti dokumentēt un atklāt Latvijas šodienu – meklējot cilvēku individuālajos stāstos plašāku sociālu, kultūras, vēstures un nākotnes kontekstu, veicot padziļinātu sociālantropoloģisku šodienas Latvijas realitātes izpēti un aktualizējot tēmas, kas pelnījušas plašu sabiedrības ievērību: Latvijas valstiskumu, kultūru un mediju daudzveidību, vidi un infrastruktūru, izglītību, zinātni u.c. Kā ierasts, arī šogad konkursā gaidīti analītiski, iedvesmojoši, sabiedrības saliedētību un savstarpēju sapratni veicinošu filmu pieteikumi. Visas piecas izvēlētās filmas veidos vizuālu liecību kopumu – Latvijas portretējumu.

Konkursā aicināti piedalīties gan sevi jau apliecinājuši kino profesionāļi, gan jaunie dokumentālā kino talanti. Ar konkursa nolikumu var iepazīties LTV mājaslapā: https://ltv.lsm.lv/satura-veidosana (apakšsadaļā Konkursi).

Konkursa rezultātus paziņos līdz 15. februārim. Filmas, kuru tapšana tiks atbalstīta, pirmizrādi piedzīvos 2024. gada novembrī.

Projekta Latvijas kods. Latvija šodien producents jau 12 gadus ir Latvijas Televīzija, tas tiek īstenots ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu un Nacionālā Kino centra līdzdalību.

Visas iepriekšējos gados tapušās dokumentālās īsfilmas var noskatīties sabiedrisko mediju satura atskaņotājā REplay.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja