Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino Bize īstenos jaunu kino izglītības programmu - Pēcstundas

Kinoteātra Kino Bize pārstāvji no 11. līdz 13. martam viesosies izglītības izstādē Skola 2022, lai plašākai publikai pirmoreiz prezentētu kino izglītības programmu Pēcstundas, kas tiks īstenota nākamajā mācību gadā, skolotājiem un jauniešiem piedāvājot neformālas bezmaksas nodarbības kino teorijā un praksē, kā arī digitālu mācību platformu radošai un jēgpilnai kino iekļaušanai mācību procesā.

"Ar filmu palīdzību iespējams ilustrēt mācību tēmas, uzzināt par personībām, analizēt attiecības un kopsakarības. Šajā kino izziņas procesā izšķiroša nozīme ir pedagogiem," programmas ieceri skaidro skolotāju lektorija kuratore Daniela Zacmane.

Kustīgais attēls ir kļuvis par vienu no laikmeta galvenajiem saziņas veidiem, tāpēc jo vērtīgāk ir prast to pilnvērtīgi “lasīt” – kā jauniešiem, tā pieaugušajiem. Kino valdzina un iespaido to, kā skatītāji uztver sevi un līdzcilvēkus, gūst priekšstatus par vēsturi un domā par pasaules notikumiem. Pēcstundu veidotāji ir pārliecināti, ka filmas ir iespējams radoši un jēgpilni integrēt arī mācību procesā. Programma ir veidota ar mērķi palīdzēt pedagogiem mest tiltu starp kino pasauli un aktuālo mācību vielu.

Nodarbības skolotājiem vadīs tādi kino praktiķi, pētnieki un lektori kā Marta Elīna Martinsone, Daniela Zacmane un Dārta Ceriņa. Savukārt kino praktiskās nodarbības skolēniem izbraukumos visā Latvijā tiks organizētas sadarbībā ar norvēģu filmu studiju Apagon, un tās vadīs mediju producents Daniels Lisigurskis no Bergenas, Norvēģijas, mudinot jauniešus izmēģināt savas spējas īsfilmas scenārija sagatavošanā, filmēšanā un montāžā.

Pēcstundu pārstāvji izglītības izstādē Skola 2022 (Ķīpsalā, izstāžu centrā “BT1”) viesosies visas trīs izstādes dienas: piektdien un sestdien no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00, kā arī svētdien līdz plkst. 17.00.

Vairāk informācijas: kinobize.lv/pecstundas, kā arī sociālajos medijos Instagram un Facebook.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja