Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino piedzīvojumu cikls Ceļo ar filmām aicina jauniešus iepazīt Eiropas pilsētas un kultūru

Kinoteātris Splendid Palace īstenos kultūrizglītojošu projektu jauniešiem Ceļo ar filmām, kurā no 10. februāra līdz 2. jūnijam varēs iepazīt Eiropas kino daudzveidību

Šis projekts ar vienotu filmu izlasi vienlaikus norisināsies Lietuvā un Latvijā – Kauņas kinoteātrī Romuva, Viļņas kinoteātrī Pasaka un Rīgas kinoteātrī Splendid Palace.

Programma ir veidota, domājot par "Z paaudzi", kurai vārds "kino" pārsvarā nozīmē izklaidi un aizraujošu, izglītojošu piedzīvojumu. Eiropas kino piedāvā pasaules daudzveidības atspulgu un piedzīvojumu vienlaikus. Lūkojoties caur dažādu nacionalitāšu prizmu, skatītājam būs iespēja izprast cilvēka iekšējo pasauli, kas runā visās iespējamās valodās.

Cikls aicina noskatīties astoņas filmas, tajās varoņus gaida apbrīnojami, romantiski un sāpīgi piedzīvojumi, ar kuriem sevi identificē mūsdienu jaunieši. Līdzās filmu skatēm projekta mērķauditorijai būs iespēja ļauties radošām izpausmēm ar savas paaudzes autoritātēm mākslā un dzīvē.

Kino programmu papildinās nelielas lekcijas un radošās aktivitātes, audiovizuālas faktu un attēlu mīklas, ekskursijas, kas paplašinās katras filmas ierosināto tēmu par ekoloģiju, mīlestību, modi, vēsturi, filosofiju, nevairoties arī no sensitīviem jautājumiem, kas skar personības identitāti.

Kino notikumus paspilgtinās digitālā spēle, kas jauniešiem sniegs iespēju izklaidēties un izglītoties vienlaikus. Ikviens Ceļo ar filmām seansa apmeklētājs, lejupielādējot aplikāciju un izpildot ar filmu sasaistītos uzdevumus, iegūs punktus. Visvērīgākais skatītājs, kurš būs sakrājis visvairāk punktu, projekta beigās iegūs balvu – privātu seansu kinoteātrī Splendid Palace.

Cikls Ceļo ar filmām tiks atklāts 10. februārī ar režisora Žana Pjēra Ženē burvīgo filmu Amēlija/Amélie (Francija, 2001). Pēc filmas skatītāji aicināti uzkavēties un satikties ar piedzīvojuma un tūrisma kompānijas Postnos pārstāvjiem, kuri dalīsies padomos par to, kā izveidot un radīt neaizmirstamus un interesantus piedzīvojumus, līdzīgi kā to dara filmas varone Amēlija.

Turpmāk ciklā tiks demonstrētas filmas Diors un es/Dior et moi (Francija, 2014), 4 mēneši, 3 nedēļas un 2 dienas/4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (Rumānija, 2007), Lēciens/Suolis (Lietuva, 2021), Skrien, Lola, skrien/Run Lola Run (Vācija, 1998), Nosferatu, šausmu simfonija/Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (Vācija, 1922), Medus zeme/Honeyland (Maķedonija, 2019) un Kess/Kes (Lielbritānija, 1969).

Astoņu filmu "ceļojuma komplekts" jauniešiem maksā 25 eiro (skaits ir ierobežots). Lai to iegādātos, līdzi jāņem skolēna vai studenta apliecība.

Informācija: www.splendidpalace.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja