Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kinofestivālā Baltijas pērle uz lielajiem ekrāniem tiks izrādīta Larsa fon Trīra miniseriāla Karaliste: Eksods pilnā versija

Šogad atzīmējot savu trīsdesmitgadi, kinofestivāls Baltijas pērle piedāvā īpašu notikumu: pirmo reizi uz lielajiem ekrāniem tiks izrādīta režisora Larsa fon Trīra miniseriāla Karaliste: Eksods pilnā versija, informēja festivāla rīkotāji.

Karaliste: Eksods ir kulta seriāla trešā, noslēguma, sezona par Kopenhāgenas Karalisko slimnīcu, kurā mīt spoki un dēmoni, zem kuras pazemes labirints glabā noslēpumus, bet tās pacientus ir apsēduši dēmoni.

Režisors uzreiz brīdina, ka nav tiecies sasaistīt divu pirmo sezonu un Eksoda sižeta līniju. "Es nesāku vēlreiz skatīties iepriekšējās sezonas un centos aizmirst par tām visu, izņemot varoņus. Es vēlējos izbaudīt darba procesu, radot šo filmu, un tad, kad jūs noskatīsieties to, tad redzēsiet, ka tur ir pilns ar kļūdām. Taču esmu pārliecināts par to, ka tā ir ļoti vitāla," secināja Larss fon Trīrs.

Izsmalcināta, izaicinoša delikatese, piesātināta ar šausmām un neprātu, kas sasniedz Bībeles mērogus.

Tas ir ārprātīgs un aizraujošs stāsts, pilns absurdu un nepieklājīgi smieklīgu tēlu un ainu, kurās paradoksāls humors mijas ar šausmām.

Piecas epizodes ir pārvērstas par apburošu ekskursiju režisora iepriekšējās filmās. Melnais humors un radikālisms, manipulācijas un pārsteigumi, satīra uz robežas ar pieļaujamo – tas viss, kā vienmēr, ir ļauns un homēriski smieklīgs. Pats režisors asprātīgi komentē katru epizodi filmas beigu titros.

Filma Karaliste: Eksods ir tās īpašās ekrāna pasaules labāko šedevru kvintesence, kurus režisors fon Trīrs un viņa scenārija līdzautors Nils Versels ar lielu nopietnību radīja pirms 25 gadiem.

Filma ir cieņas izrādīšana Vāgneram un Bergmanam, dzēlīgs izaicinājums Deividam Linčam, pāris žilbinoši dīvainu trauku mazgātāju, Anonīmo zviedru slepenā brālība un daudz kas cits.

Šis mēģinājums ir tik atbilstošs oriģinālam, cik vien iespējams atveidot to, kas daudziem jau ir ideāls, tas rada senatnīgo atmosfēru, ko Karalistes fani visā pasaulē jau ir novērtējuši. Tas mums iatgādina, cik ļoti ilgojamies pēc agrīnā Trīra, un šīs viņa atgriešanās gaidas bija tā vērtas.

Bet mums atliek kopā ar režisoru pasmieties par pasauli, kas ir sastingusi Apokalipses gaidās, kura dodas mums pretī ar planētas Melanholija ātrumu.

Filma tiks demonstrēta tikai vienu reizi 24. septembrī kinoteātra Splendid Palace mazajā zālē. Skatītāju ērtībām pēc trešās epizodes būs pārtraukums 45 minūtes.

Biļetes pieejamas www.bilesuserviss.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja