Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Novembra vidū norisināsies Rudens japāņu filmu festivāls

Kinoteātrī Forum Cinemas no 14. līdz 16. novembrim norisināsies Rudens japāņu filmu festivāls, informēja festivāla rīkotāji

Festivālā skatītājiem tiks piedāvāts noskatīties četras dažādas japāņu filmas:

  • 14. novembris 18:30 Takacu upe;
  • 15. novembris 18:30 Skolotājs un klaiņojošais kaķis;
  • 16. novembris 11:30 Mentai piriri 15:00 Atriebības bento.

Šoreiz filmu festivālā būs galvenokārt skatāmas  filmas, bet dažās no tām būs arī iezīmes no komēdijas žanra.

Festivāla atklāšanas filmas, 2019. gadā tapušās drāmas Takacu upe, darbība norisinās pie Takacu upes Šimanes prefektūrā, un tā ataino iedzīvotāju dzīvi šajā reģionā, ko apgrūtina iedzīvotāju skaita samazināšanās, kas ir viena no mūsdienu Japānas problēmām. Iedzīvotāju skaita samazināšanās, ko izraisa jauniešu aizplūšana uz pilsētām, rada riskus Japānai unikālo amatu un tradīciju, tostarp filmā attēlotās tradicionālās dejas kagura, kas tiek uzskatīta par kabuki pirmsākumu, tālāknodošana.

2015. gada filma Skolotājs un klaiņojošais kaķis stāsta par kaprīzu pensionētu skolas direktoru, kurš, meklējot klaiņojošu kaķi Mii, kuru agrāk baroja viņa mūžībā aizgājusī sieva, no jauna sastopas ar cilvēkiem no pagātnes. Galvenajā lomā aktieris Issē Ogata, kurš filmējies arī Latvijas un Japānas kopražojuma spēlfilmā Maģiskais kimono.

Mentai piriri ir 2019. gada filma, kas balstīta uz patiesiem notikumiem par vīrieti, kurš radīja slaveno Fukuokas vietējo ēdienu “mentaiko” - pikantos mencas ikrus. “Mentai piriri” burtiski nozīmē “mentaiko tirpas”. Šajā filmā ir atainoti cilvēki, kuri cīnās, lai pārdzīvotu ekonomikas pāreju un izaugsmi pēckara periodā. Tas ir smieklīgs un asaru pilns stāsts par pāri, kas dzīvespriecīgi un ar pozitīvu domāšanu pārvar grūtos laikus, un par kaimiņiem, kuri viņus atbalsta.

“Bento” nozīmē “pusdienu kastīte”. 2019. gada ģimenes drāmā Atriebības bento ir attēlota vientuļas mātes dzīve, kurai jātiek galā ar meitu, kura mācās vidusskolā un iet cauri “dumpinieciskam posmam”. Atriebjoties par viņas eksistences ignorēšanu, māte nolemj pagatavot komiskas pusdienu kastītes, kas pauž viņas aizkaitinājumu. Stāsts par mātes mīlestību būs pazīstams visiem pusaudžiem, kuri pārdzīvo “dumpiniecisko posmu”. Šis patiesais “bento” stāsts, pilns smieklu un asaru, ir arī universāls stāsts par mātes un meitas mīlestību.

Ieeja bez maksas, pieteikšanās uz seansiem, rakstot uz e-pastu: [email protected].

Festivāla rīkotāji lūdz norādīt vēlamo filmu un vēlamo rezervāciju skaitu (līdz 4 rezervācijām vienai personai uz vienu filmu).

Filmas tiks demonstrētas japāņu valodā ar subtitriem angļu un latviešu valodā.

Plašāka informācija par Rudens japāņu filmu festivālu Japānas vēstniecības mājaslapā: https://www.lv.emb-japan.go.jp/itpr_ja/11_000001_00386.html

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja