Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

4.maijā notiks Latvijas filmu maratons

Jau piekto gadu Rīgas Kinomuzejs un Nacionālais Kino centrs  Valsts svētkos – 4. maijā – , rīko jaunu un īpašu Latvijas filmu izrādīšanu kinoteātrī Rīga bezmaksas seansos nepārtrauktā režīmā. Kā informē Rīgas Kinomuzeja projektu vadītāja Agnese Zeltiņa, šoreiz tās būs septiņarpus stundas, piecpadsmit filmas, trīs pirmizrādes un brīvdabas nakts seanss!

Filmu demonstrēšana sāksies kinoteātra Lielajā zālē plkst. 16:30 ar īpašu svētku seansu – Nacionālā Kino centra klasikas mantojuma restaurācijas programmā otrā filma ir 1976. gada melodrāma "Ezera sonāte". 33 gadus pēc filmas pirmās pirmizrādes seansā atkal piedalīsies režisors Varis Brasla, filmas aktieri un uzņemšanas grupa.  

Tradicionāls 4. maija filmu maratona trumpis ir jaunāko filmu pirmizrādes, un arī šogad Lielajā zālē plkst. 19:00 būs skatāms pirmizrāžu seanss – Lailas Pakalniņas īsfilma "Klusums', kas turpina "Ūdens", "Uguns" un "Akmeņu" aizsākto ciklu, un Ginta Grūbes un Dainas Rašenbaumas pilnmetrāžas dokumentālā filma "1 x 1", stāsts par trimdas latviešiem, no kuriem tikai daži izvēlējās atgriezties brīvajā Latvijā.   

Kinoteātra Mazajā zālē filmu seansi sāksies plkst. 17:00, tur tiks apkopotas pēdējā laika spilgtākās jaunās filmas. Dokumentālo filmu seansā iekļauta Ginta Grūbes filma "Kokaru dziesmu svētki"(veselas paaudzes vēsture abu atraktīvo dvīņubrāļu autobiogrāfiskā stāstījumā), Ināras Kolmanes filma "Akts" (stāsts par Modeli un Mākslinieku – Sarmīti Sīli un Gunāru Bindi, kas jau ceturto desmitgadi veido unikālu akta fotogrāfiju sēriju) un Mārtiņa Eihes un Kristas Burānes filma "Piektais Hamlets"(neklātienes diskusija starp teātra režisoru Oļģertu Kroderu un viņa četru iestudējumu Hamletiem). 

Otrajā Mazās zāles seansā plkst. 20:00 arī iekļautas trīs filmas – jaunā režisora Renāra Vimbas spēles īsfilma "Lelle tētis" (lomās – Vilis Daudziņš, Inga Tropa, Elita Kļaviņa, Indra Burkovska), Ilonas Brūveres dokumentālā filma "Sirreālisma gultā. Sukuts" (spilgts Arsenāla tēva Augusta Sukuta portrets) un Pētera Krilova dokumentālā filma "Klucis – nepareizais latvietis" (Latvijas izcelsmes mākslinieka Gustava Kluča traģiskās attiecības ar Ļeņina – Staļina varu).  

4. maija Latvijas filmu maratona regulāra sastāvdaļa ir nakts brīvdabas seanss kinoteātra Rīga priekšpagalmā – no plkst. 21:30 līdz pusnaktij. Programmā – trīs animācijas filmas, divas dokumentālās filmas un viena spēles īsfilma.

No plkst. 16:00 pie kinoteātra Rīga darbosies āra kafejnīca, uz visiem filmu seansiem – ieeja bez maksas, pirms seansa izņemot brīvbiļetes kinoteātra kasē.  

Latvijas filmu maratonu rīko Rīgas Kinomuzejs un Nacionālais Kino centrs, atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Kultūras departaments. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja