Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Aicina papildināt digitālo kolekciju Zudusī Latvija

18. jūlijā no plkst. 14 līdz 16, Rīgas 2014 kultūras vasarnīcā Esplanādē notiks Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta Zudusī Latvija prezentācija, kuras laikā iedzīvotāji tiek aicināti papildināt kolekciju ar jaunām fotogrāfijām, informēja bibliotēkas pārstāve Kristīne Liniņa.

Latvijas iedzīvotāji aicināti ieskatīties savos un tuvinieku albumos un aktīvi iesaistīties Zudusī Latvija kolekcijas papildināšanā ar vēsturiskām un arī mūsdienu fotogrāfijām, kurās attēloti Latvijai svarīgi notikumi, nozīmīgi arhitektūras, mākslas un infrastruktūras objekti, saimnieciskas būves, pilsētu un citu apdzīvotu vietu skati, ainavas, personas un sajūtas, kas ir gan privātas, gan kopīgas vizuālas atmiņas daļa.

Fotogrāfijas nereti ir vienīgās liecības, kurās varam aplūkot zudušās vai izmaiņu skartās vērtības, atpazīt vai neatpazīt safotografētās vietas, ielūkoties cilvēku sejās, kas piesaista arī tos, kuri nekad nesastapsies ar šiem cilvēkiem. Fotogrāfijām ir kultūrvēsturiska vērtība. Projekta pārstāvji aicina tās neizmest, bet skenēt vai atnest uz Rīgas 2014 telpu Esplanādē skenēšanai un publicēšanai Zudusī Latvija vietnē. 

Projekta vietne www.zudusilatvija.lv ir tiešsaistes interaktīvs resurss, kura lietotāji vienlaikus ir arī tā satura veidotāji - ikviens reģistrēts lietotājs var pievienot fotogrāfiju  no savas personīgās kolekcijas ar apraksta informāciju. Projekts tiek īstenots sadarbībā ar bibliotēkām, muzejiem, kultūras mantojuma aizsardzības un saglabāšanas organizācijām un arī privātpersonām. Zudusī Latvija saturā ir ietverta unikāla informācija par zudušām un izmaiņu skartām Latvijas kultūrvēsturiskām vērtībām vēsturiskās un mūsdienu fotogrāfijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja