Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Akuratera muzejā norisināsies Knuta Skujenieka radošais vakars

Dzejas mēneša izskaņā 26. septembrī Jāņa Akuratera muzejā Rīgā uz radošu vakaru Knuts Skujenieks. Presto Appassionato aicina Māris Salējs un Gundars Riekstiņš, pavēstīja Memoriālo muzeju apvienības sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Zobena.Ierosmi un iedvesmu šim vakaram devusi Knuta Skujenieka dzīve un dzeja.

Divi radoši gari - dzejnieks un literatūrkritiķis Māris Salējs un mūziķis Gundars Riekstiņš - izvēlējušies savus šobrīd mīļākos Knuta dzejoļus, lai īstenotu abu kopīgo ieceri, kuras vadmotīvs – ...mīlestība, kaislība un cilvēks laikmeta ledū...Literāri muzikālajā dzejas vakarā izskanēs 11 Gundara Riekstiņa dziesmas ar Knuta Skujenieka dzeju. Knuta Skujenieka lomā iejutīsies Māris Salējs.Var sacīt, ka šis vakars ir iezīmīgs arī citā aspektā, jo 26. septembris ir Knuta un Gundara vārda diena. Tātad tiek veidota kopīga radoša dāvana gan pašiem, gan klausītājiem.Knuts Skujenieks ir bijis biežs viesis Jāņa Akuratera muzejā un vienmēr vedis sev līdzi tuvākus un arī tālākus ciemiņus – Eiropas dzejniekus, stāstījis par viņiem. Arī šoreiz Knuts Skujenieks solījis ierasties, lai dzirdētu, kā kolēģi viņu interpretē. Taču autoram vienmēr pieder pēdējais vārds un to gaidīsim no dzejnieka Skujenieka Knuta dienā.Radošais vakars Knuts Skujenieks. Presto Appassionato notiks 26. septembrī plkst. 19 Jāņa Akuratera muzejā Rīgā, Torņakalnā, O. Vācieša ielā 6a.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja