Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Animācijas filma Sārtulis saņemusi balvu Kanādā

Kanādas pilsētā Vinipegā noslēdzies starptautisks bērnu un jauniešu filmu festivāls Freeze Frame, kurā studijas Animācijas Brigāde režisores Daces Rīdūzes filma Sārtulis/Little Ruddy (2013) saņēma Jauniešu žūrijas balvu kā labākā īsfilma, informēja Nacionālā Kino centrā pārstāve Kristīne Matīsa.

Šogad balva tika pasniegta arī kategorijā Labākā īsfilmu programma. Tajā uzvarēja Animated Fun from the Baltic Countries – septiņas dažādu vecumu bērniem domātas īsfilmas no Latvijas un Igaunijas, tai skaitā Sārtulis un trīs jaunākās filmas no Avārijas Brigādes piedzīvojumiem (Tornis, Vāsa un Korrida).

Starptautisko festivālu Freeze Frame visu vecumu bērniem jau 19. reizi rīkoja Manitobas provinces galvaspilsētas Vinipegas Mediju mākslas centrs jauniem cilvēkiem. Šī bezpeļņas organizācija ar Kanādas valdības atbalstu visa gada garumā piedāvā meistardarbnīcas un mediju programmas skolu jaunatnei, gada laikā iesaistot apmēram 10 000 bērnu un jauniešu. Katru pavasari Mediju mākslas centrs organizē festivālu Freeze Frame, kurā Jauniešu žūrija septiņu cilvēku sastāvā apbalvo labāko spēfilmu, labāko īsfilmu un labāko dokumentālo filmu.

Režisores Daces Rīdūzes leļļu animācija Sārtulis veidota pēc mākslinieces un rakstnieces Margaritas Stārastes - Bordevīkas pasaku grāmatas motīviem. Tas ir stāsts par sarkano krāsu zīmuli, kurš no mākslinieces galda nokļūst nepabeigtas bilžu grāmatas savādajā pasaulē. Te viņu pārsteidz gan tikšanās ar Rasēniem, Mežulītēm, Zāles vīriņiem, gan dažādas ķibeles un likstas.

Režisore Dace Rīdūze ir ekranizējusi vairākas Margaritas Stārastes zīmētās pasakas: Zīļuks (2010), Sārtulis (2013) un Kraukšķītis (2014), bet pavisam drīz skatītājus priecēs vēl viena pēc Stārastes pasakas motīviem veidota filmiņa - Zaķu lielā diena, kura TV pirmizrādi piedzīvos aprīļa sākumā Latvijas Televīzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja