Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Blaumaņa gadumijas pārbaudījumi

Sagaidot Jauno gadu un godinot dižo latviešu dramaturgu Rūdolfu Blaumani 150 gadu jubilejā (tā tiks atzīmēta 2013. gada 1. janvārī), Latvijas televīzija 31. decembrī plkst. 21.40 piedāvās vērienīgu Blaumaņa gadumijas mistēriju Lai dzīvojam, lai svinam!

Uzveduma scenārija autore Dace Judina (pazīstama arī kā vairāku kriminālromānu autore) stāsta: "Blaumanis ir dvēseļu pazinējs un viscilvēciskākais latviešu dramaturgs, tāpēc uzdevumu – radīt scenāriju šim projektam – uztvēru ar milzīgu prieku. Jo Blaumanis ir arī mans vismīļākais autors." Tiesa, uzdevums nav bijis vienkāršs: Blaumani vajadzējis parādīt ar visu viņa seno valodu un uzvedību mūsdienu pasaulē, tātad "savienot divi pasaules jeb Blaumaņa ceļojumu laikā 150 gadu garumā".

Pēc D. Judinas teiktā, viss sākas pavisam nevainīgi: Vecgada vakarā Blaumanis sēž, iededzis sveci, kaut ko raksta un iemalko vīnu. Tad spogulī parādās vīrs melnā – K. kungs jeb Kārdinātājs. Viņš Blaumanim piedāvā daudz dažādu vilinājumu. Blaumanis izvēlas ceļojumu cauri gadsimtiem... "Viņš apceļo daudzas valstis, sastop slavenus cilvēkus un māksliniekus: seru Eltonu Džonu, Elvisu Presliju, Baccara, Boney M, Merilinu Monro... Protams, arī slavenus latviešus," stāsta Dace Judina un piebilst, ka uzveduma sižets savīts tā, ka būtu jāskatās gan raidījuma sākuma daļa (plkst. 21.40), gan turpinājums pēc pusnakts."Būs daudz pārsteigumu, skaistu sieviešu, brīnumu. Blaumanis tiks pārbaudīts – ar varu, naudu un sievietēm. Vai viņš izturēs? To gan neatklāšu. Skatieties raidījumu!" 

Blaumaņa lomai izvēlēts mūziķis un Radio SWH ētera personība Andris Freidenfelds (pazīstams arī kā Fredis). "Viņš fantastiski iejutās tēlā – filmēšanas gaitā parādījās pat mentāla līdzība ar Blaumani. Fredis tik tiešām bija lielisks – izturēts, galants, perfekts..." Andri Freidenfeldu slavē Dace Judina un vēlreiz piekodina cītīgi sekot uzveduma intrigai visā tā garumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja