Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Dānijas filmu dienās demonstrēs četras drāmas

No 15.līdz 18.aprīlim K Sunī norisināsies Dānijas filmu dienas 2011, šogad piedāvājot četras drāmas ar mūsdienīgiem sižetiem, informēja Dānijas Kultūras institūts.Šī gada tēma ir drāma, atklājot dažādus stāstus, kas īsti neiekļaujas stereotipos par  vidusmēra eiropieša dzīvi un ikdienu, un saskata tās cilvēciskās vērtības un sapņus, kas šķietami ir augstāki par dzīvesveida un likteņa noteiktajām atšķirībām.

Skatītājus gaida stāsti par jaunām meitenēm, kas ir atkarīgas no narkotikām, slepenu mīlestību starp diviem vīriešiem radikālā politiskā grupējumā, bēgli no Afganistānas, kas meklē palīdzību pie veiksmīgas dāņu žurnālistes, kas pati nupat izbēgusi no teroristu gūsta, un kontroli pār savu dzīvi zaudējušas aktrises izmisīgiem pūliņiem atgūt savus bērnus un savu dzīvi.Visas filmas tiks demonstrētas dāņu valodā ar angļu subtitriem un latviešu valodu austiņās.Ieejas maksa uz seansu: Ls 3, studentiem, skolēniem un pensionāriem Ls 2,10, pērkot kuponu www.gribuletak.lv - Ls 1,50. Abonements uz visām četrām filmām - Ls 8,00.Dānijas filmu dienas organizē Dānijas Kultūras institūts sadarbībā ar kinoteātri K Suns, Dānijas Filmu institūtu un Dānijas Karalistes vēstniecību Latvijā.

Brālība (Broderskab, 2010)
Režisors: Nikolo Donato (Nicolo Donato)
Ilgums: 97 minūtes
Valoda: dāņu valoda, angļu subtitri, latviešu valoda austiņās

Brālība ir stāsts par bīstamu mīlestību un identitātes meklējumiem. Pēc vilšanās savā karjerā, Larss nolemj aiziet no armijas. Viņš iesaistās radikālā labā spārna grupējumā un sastop savu vienaudzi Džimiju. Abi vīrieši uzsāk slepenu mīlas afēru, bet šāda aizliegtā mīlestība nevar palikt nesodīta fašistu rindās. Neskatoties uz visiem likumiem un aizliegumiem, mīlestība un seksuālā pievilcība starp diviem vīriešiem ir pārāk spēcīga, lai viņi no tās tik viegli atteiktos. 

Applausi (Applaus, 2009)
Režisors: Martins Pīters Zandvlīts (Martin Pieter Zandvliet)
Ilgums: 85 minūtes
Valoda: dāņu valoda, angļu subtitri, latviešu valoda austiņās

Daudz kritizētā aktrise Tea Barfoda ir saskārusies ar smagiem pārbaudījumiem, šķīrusies no vīra un zaudējusi aizbildniecības tiesības par saviem diviem zēniem. Viņa vēlas saraut visas saiknes ar savu pagātni, atgūt kontroli par savu dzīvi un atgūt bērnus. Sievietes skarbā un manipulatīvā, bet valdzinošā personība spēj pārliecināt viņas bijušo vīru Kristianu, un nu viņai atliek vien pierādīt sev un viņam, ka spēj atgriezties uz pareizā ceļa. Tea saskaras ar skatuves bargajām prasībām, pagātni, kas to vajā, un arī saviem iekšējiem dēmoniem ceļā uz pašas nosprausto mērķi. 

Bēgšana (Flugten, 2009)
Režisors: Katrīne Vindfelde (Kathrine Windfeld)
Ilgums: 114 minūtes
Valoda: dāņu valoda, angļu subtitri, latviešu valoda austiņās

Dāņu žurnālisti Rikki Lingvigu Afganistānā saņem gūstā teroristu grupējums. Ar jaunā terorista Nazira palīdzību Rikkei izdodas aizbēgt. Līdz ar atgriešanos viņa tiek pasludināta par dāņu Džesiku Linču un viņas karjera tiek spilgti izgaismota. Tikmēr Nazirs bēg no Afganistānas un dodas uz Dāniju. Kad viņš beidzot atrod Rikki, viņa ir pārsteigta un nonākusi nepatīkamās krustcelēs. Vai viņa palīdzēs cilvēkam, kas draudēja viņu nogalināt un riskēs ar savu jauno, spožo karjeru? Viņu juceklīgā tikšanās izvēršas nepatīkamās konfrontācijās pašiem ar saviem iekšējiem dēmoniem un tautu, ko vada sensācijas kāre un politisks populisms. 

Maza, maza meitenīte (Se min kjole, 2009)
Režisors: Hella Jūfa (Hella Joof)
Ilgums: 75 minūtes
Valoda: dāņu valoda, angļu subtitri, latviešu valoda austiņās

Maza, maza meitenīte ir road-movie filma par četrām meitenēm, kas brauc cauri Dānijai nākotnes meklējumos. Viņas vēlējās tikai uzsmēķēt kādu cigareti, bet viena lieta ved pie nākamās, līdz meitenes attopas zagtā Volvo un dodas uz rietumiem. Kādai no viņām tā ir pagātnes lietu nokārtošana, kādai brīvības izjūtas meklējumi, bet viņām visām kopīga ir vēlme tikt vaļā no narkotiku ieraduma. Bet iespējams, ka atkarību nevar ārstēt ar terapiju un metadonu, bet gan ar konfrontāciju un piedošanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seansi:

Piektdiena, 15.aprīlis
Plkst. 18:30 - atklāšana
Applausi (Applaus), 85 min  

Plkst. 20:30
Brālība (Broderskab), 97 min  

Sestdiena, 16.aprīlis
Plkst. 18:30
Bēgšana (Flugten), 114 min   

Plkst. 20:30
Maza, maza meitenīte (Se min kjole), 75 min  

Svētdiena, 17.aprīlis
Plkst. 18:30
Applausi (Applaus), 85 min  

Plkst. 20:10
Brālība (Broderskab), 97 min  

Pirmdiena, 18.aprīlis
Plkst. 18:30
Maza, maza meitenīte (Se min kjol), 75 min  

Plkst. 20:10
Bēgšana (Flugten), 114 min

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja