Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Decembrī ar vairākiem pasākumiem pieminēs Juri Podnieku

2010.gada 5.decembrī izcilajam latviešu dokumentālā kino režisoram Jurim Podniekam būtu apritējuši sešdesmit gadi. Par godu šim notikumam Jura Podnieka studija ir pasludinājusi decembri par Jura Podnieka jubilejas mēnesi un ikvienu aicina iesaistīties dažādajos pasākumos, informēja studijas pārstāve Marta Kontiņa.

Tiks izdots jauns DVD, grāmata par Juri Podnieku, notiks piemiņa vakars un vairāki filmu seansi.Pateicoties SIA Lattelecom un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstam jau decembra sākumā DVD formātā atjaunotā kvalitātē tiks izdota Jura Podnieka izcilā dokumentālā filma “Strēlnieku zvaigznājs”. Tā būs jau trešā Jura Podnieka filma, kura pievienojas DVD sērijai. Līdz šim jau izdotas filmas “Vai viegli būt jaunam?” un “Krustceļš”. Filmu DVD ir iespējams iegādāties dažādās tirdzniecības vietās Latvijā, kā arī rakstot uz [email protected].  Vairāku gadu darba rezultātā ir tapusi pirmā apjomīgā grāmata par Juri Podnieku “Juris Podnieks. Vai viegli būt elkam?”, kura dienas gaismu ieraudzīs jau decembra sākumā. Grāmata vienlaicīgi iznāks gan latviešu, gan krievu valodās. Tās autore ir žurnāliste Tatjana Fasta, tulkotāja Gunita Mežule. Grāmatas prezentācija notiks 6. decembrī kinoteātrī “Rīga”  plkst. 17.00. Tajā būs iespēja tikties ar grāmatas autori, kā arī visiem kopā noskatīties atjaunoto dokumentālo filmu “Strēlnieku zvaigznājs”.  6. decembrī  Spīķeru koncertzālē plkst. 19.00 notiks Jura Podnieka piemiņas vakars, kurā piedalīsies Jura Podnieka laikabiedri, ka arī  tādi Latvijā atzīti mūziķi kā čelliste Guna Āboltiņa, pianiste Agnese Egliņa, dziedātājs Niks Matvejevs, u.c.  Latvijas Televīzija arī ir pievienojusies režisora jubilejas svinībām un decembrī  Latvijas televīzijas 1. kanālā  tiks demonstrētas Jura Podnieka filmas “Vai viegli būt jaunam?” un “Krustceļš”, savukārt 3. decembrī 100 gramu kultūras speciālizlaidums “Nacionālie dārgumi” tiks veltīs izcilajam režisoram.  Arī Banku augstskolā decembrī notiks vairāki filmu seansi - 6. decembrī  tiks demontrēta dokumentālā filma “Vai viegli būt jaunam?”, savukārt 7. decembrī un 9. decembrī būs iespēja noskatīties šīs filmas turpinājumus, kurus veidojusi režisore Antra Cilinska- “Vai viegli būt…?  Pēc 10 gadiem” un “ Vai viegli…? Pēc 20 gadiem”.  Latvijas kino muzejs 9. decembrī uzsāks īpašu filmu programmu, kas norisināsies katru ceturtdienu līdz pavasarim. Šī programma būs veltīta Jurim Podniekam, Kalvim Zalcmanim un Latvijas Kultūras akadēmijas 20. jubilejai. 9. decembra seansā tiks demonstrēta režisora Herca Franka filma “Vecāks par 10 minūtēm”, kuras operators ir Juris Podnieks, kā arī paša Jura Podnieka režisētā dokumentālā filma “Veļ Sīzifs akmeni”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Par Juri Podnieku

Andris Rubenis:

Varbūt tikai Dievs zin, kas viņš bija, ir un vēl būs Latvijai. Un ne tikai Latvijai. Viņa kinoskrējiens pārsteidza, apstādināja, paātrināja un centās glābt visu pasauli. Talants, milzīgs darbs, uzdrīkstēšanās, bet galvenokārt godīgums un fantastiskas pravietspējas.


Jura Podnieka studijas vadītāja Antra Cilinska:

Zviedriem ir Ingmārs Bergmans, itāļiem Fellīnī, mums latviešiem - Juris Podnieks. Domāju, ka viņš ar saviem darbiem ir spējis aizkustināt miljoniem skaitītāju gan austrumos, gan rietumos.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja