Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Dienas grāmatā iznākušas trīs jaunas grāmatas

Izdevniecība Dienas grāmata laidusi klajā trīs jaunas grāmatas, portālam Diena.lv pavēstīja izdevniecības direktore un galvenā redaktore Dace Sparāne.

Ph. D. Deivida Brūsa Ingrema, Ph. D. Dženiferas E. Pārksas Ceļvedis ētikā nodrošinās ar objektīvu informāciju, kas nepieciešama, lai atrastu savu morālo domāšanas un izturēšanās veidu. Šajā ceļvedī atrodamas gan ētikas vadlīnijas, kuru pamatā ir filozofijas, zinātnes un reliģijas gudrība, gan arī praktiskas norādes, kas palīdzēs izprast, piemēram, tik neviennozīmīgu sfēru kā privātās un nacionālās drošības ētika un ētikas lomu karā, biznesā, politikā un tirgū. Grāmatu no anļu valodas tulkojušas Ilze Jansone un Gundega Blumberga.

Uzbekistāna. Starp zeltu un urānu ir pirmā grāmata Elvitas Rukas un Aijas Bley kopīgi veidotajā piedzīvojumu stāstu ciklā 15 jukušas avis par bijušajām padomijas republikām. E. Rukas stāsti un A. Bley fotogrāfijas uzbur iespaidīgu un neizskaistinātu redzējumu. Grāmatas māksliniece ir Katrīna Vasiļevska. „Aita ir bara dzīvnieks. Arī mēs, piedzimstot noteiktā laikā un vietā, kļūstam par bara sastāvdaļu. Cik liela ir izvēles brīvība - būt laimīgam un veidot savu dzīvi - ja lielie ģeopolitiskie procesi norisinās neatkarīgi no mums?” Uz šo jautājumu atbildi meklē abas ceļotājas un pētnieces.

vilipsōnc sumpurņa suneti. Šis krājums ir mākslinieka Aivara Vilipsona savdabīgs un pat pārgalvīgs dvēseles demonstrējums - mākslinieka alter ego Sumpurnis, kas savu nojausto cilvēcisko sāpi cenšas izgaudot pantos - sunetos. Grāmatas ievadā Nora Ikstena raksta: „Viņš prot ne vien ļaužu, bet arī putnu un zvēru valodu, draudzējas ar vāveri, oposumu, dzer rudzsulas, pīpē ķiršlapas. Dažrīt skrien kā vējš un kā miets atduras, daždien viegli pūš kā liega brīze, dažnakt maigi glāsta kā silts rietenis. Un kad sumpurnis no augšas veras atvarā, tad redz - nav tur nekāda nezvēra, ir tikai sumpurņa sirc.” Grāmata ir vienlaikus ēverģēlīgs un elēģisks piedzīvojums ar paša mākslinieka ilustrācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja