Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Dokumentālās filmas Geto stāsti. Rīga televīzijas pirmizrāde

Pieminot Otrā pasaules kara upurus, ceturtdien, 9. maijā, plkst. 22.15 LTV1 piedāvās dokumentālās filmas Geto stāsti. Rīga televīzijas pirmizrādi, informēja Latvijas Televīzijas pārstāve Laura Brokāne.

Dokumentālās filmas Geto stāsti. Rīga pirmizrāde notika pirms nepilna mēneša, kad kinoteātra skatītāji vēstures liecinieku atmiņās iepazina vienu no Rīgas iedzīvotāju XX gadsimta lielākajām vēstures traģēdijām – holokaustu. Filma vēsta ne tikai par tā upuru ciešanām un pazemojumiem, bet arī nesavtību un drosmi – par tiem, kuri, riskējot ar dzīvību, glāba savus līdzcilvēkus.

Emocionālos stāstos un atmiņās dalīsies pieci cilvēki, kuri pieredzējuši nežēlīgo vēstures posmu. Par piedzīvoto stāstīs vēsturnieks un muzeja Ebreji Latvijā izveidotājs Marģers Vetermanis, franču valodas skolotāja Riva Šefere, jurists Aleksandrs Bergmanis, mūzikas skolotāja Gabriela Paraša, kā arī pazīstamā kinozinātniece Valentīna Freimane, kuras tuvinieki iznīcināti geto.

"Ar šo filmu vēlamies veicināt totalitāro režīmu izraisīto postījumu seku izpratni attiecībā uz Eiropas politisko kultūru. Holokaustu piedzīvoja konkrēti cilvēki. Tās bija viņu sāpes, pazemojumi, ciešanas, bojāeja vai izglābšanās. Izglābšanās, kas līdzinās brīnumam," saka filmas producente Antra Gaile.

Geto stāstus. Rīga veidojusi ilggadējā Latvijas Televīzijas raidījuma Ielas garumā vadītāja un redaktore Lilita Eglīte un režisore Linda Olte. Filmas operatori ir Mikus Meirāns, Juris Pīlēns, Andrejs Rudzāts. Mūzikas autors – Kārlis Auzāns.

Filmas treileris skatāms šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja