Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Dzejnieks Kirils Ēcis atklāj performanču sēriju Balsis mūsu galvās

No 16. līdz 27. augustam telpā Tur (Tallinas ielā 10, Rīgā) būs iespējams vērot un piedalīties Kirila Ēča performanču sērijā Balsis mūsu galvās. Pieredze paredzēta vienam apmeklētājam vienlaikus, tās ilgums 15-20 minūtes.

Darbs Balsis mūsu galvās ir apmeklētāja līdzdalībai atvērta saruna, kas pēta iekšējā dialoga, pašcenzūras un intuīcijas attiecības. Mākslinieks Kirils Ēcis komentē: "Iekšējais monologs ir pastāvīgs iedzīvotājs ikkatra galvā. Tomēr apzīmējums "monologs" šķiet neprecīzs brīžos, kad balss sāk pati sevi apšaubīt. Ir grūti strīdēties ar savu galvu, jo galva ir viena, bet strīdēšanās parasti notiek starp diviem dažādiem. Un nav jau obligāti jāstrīdas, var arī vienkārši sarunāties un tā, vienkārši sarunājoties, balss, kas tikko bijusi viena un blīva, lēnām izretojas, sadaloties vairākās dažādās balsīs. Balsīs, kurām katrai ir sava izteka un virzība."

Pirms performances apmeklējuma jāpiesakās uz konkrētu laiku, to iespējams izdarīt šajā saitē.

Kirils Ēcis darbojas dažādās mākslas disciplīnās. Kopš 2016. gada tapušas vairākas dzejas publikācijas un raksti gan digitālā, gan drukātā formātā. 2019. gadā bijis dramaturģiskā materiāla līdzautors režisores Kristas Burānes izrādei Netikumīgie. Izrāde saņēmusi Spēlmaņu nakts balvas par labāko orģināldramaturģiju un labāko izrādi pusaudžiem. Viņš ir mūzikas grupas Alejas dalībnieks, dziesmu vārdu autors un izpildītājs. Ar aktieri un režisoru Artūru Čukuru starptautiskajam Jaunā teātra festivālam Homo Novus veidojis izrādi Iztiku bez tevis pirms mūsu  tikšanās, iztikšu bez tevis arī turpmāk. Šobrīd Kirils Ēcis studē Vīnē.

Izstāžu cikls Saaugšana/Saudzējot radīts ar nolūku izcelt savstarpējo attiecību nozīmi mākslas radīšanas procesā un vienot vizuālo mākslu ar citām kultūras formām — dzeju, mūziku, performanci. Projekta ietvaros dažādu mākslas disciplīnu pārstāvji izstrādā jaunus mākslas darbus, kā arī veido notikumus, aicinot skatītājus piedalīties sarunās, koncertos, darbnīcās, performancēs, lasījumos un rituālās ceremonijās. Kopā ir plānoti pieci cikla posmi, kurus veidos atzīti un novērtēti mākslinieki: Reinis Bērziņš un Kate Krolle, Marija Luīze Meļķe, Edvards Shautens, Kirils Ēcis, Linda Boļšakova un Jeroen Kortekaas. Cikls norisināsies bez pārtraukuma no jūlija līdz septembrim, vienam māksliniekam pakāpeniski nomainot nākamo.

Izstāžu telpa Tur ir atvērta no trešdienas līdz sestdienai no plkst. 17.00 līdz 21.00 Tallinas ielā 10, Rīgā. Notikumu aktualitātēm iespējams sekot līdzi IG kontā, kā arī FB lapā.

Grafiskais dizains: Pauls Rietums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja