Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Filmu “Pēdējais Lāčplēsis” rādīs divos kinoteātros

No piektdienas, 26.februāra kinoteātrī “Rīga” un Valmieras kinoteātrī “Gaisma” sāks demonstrēt režisora Jāņa Vingra īsfilmu “Pēdējais Lāčplēsis”, portālu Diena.lv informēja režisors.

Vienreizēji filmas seansi paredzēti arī Vaidavas kultūras namā 27.februārī plkst.18 un Dikļu kultūras namā 8.martā plkst.20, tajos līdz ar "Pēdējo Lāčplēsi" tiks demonstrētas arī J.Vingra dokumentālās filmas "Jumtu cilvēks" un "Aleksandrs".

Filmas veidotāji to piesaka kā grotesku kinoalegoriju par cīņu starp ļauno Dr.Šņukuru, kurš sagrābis varu Latvijā un leģendāro varoni Lāčplēsi, kurš mēģina glābt savu tautu. Kā portāls Diena.lv jau rakstīja iepriekš, savulaik šī filma izraisīja karstas diskusijas gan par iespējamu valsts tēla graušanu, gan iespējamu politisko cenzūru.

Lai arī sākotnējo finansējumu 45 tūkst.latu apmērā filmas veidotāji “Eho studija” no Nacionālā kino centra saņēma, tomēr 2008.gadā finansējums filmas turpināšanai vairs netika piešķirts. NKC norādīja, ka finansējumu nepiešķīra vājās mākslinieciskās kvalitātes dēļ, tomēr J.Vingris pauda bažas, ka īstais iemesls esot politiskā cenzūra. Kā "Diena" rakstīja iepriekš, Tautas partijas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis savulaik norādījis - filma "Pēdējais Lāčplēsis" graujot valsts tēlu. "Nepārprotami šajā filmā parādījās (bijušais premjers) Kalvītis," apgalvojis M.Kučinskis, piebilstot - "Kāda tur māksla - pielikt premjeram šņukuru?'"

Kā uzsvēra J.Vingris, divdesmit trīs minūšu garā filma tika pabeigta, filmēšanas grupai strādājot par brīvu, darbs pie tās ildzis trīs gadus.

Pie filmas līdz ar režisoru un producentu J.Vingri strādājuši operators Uldis Jancis, mākslinieks Jurģis Krāsons, kostīmu māksliniece Sandra Sila, grimētāja Dzintra Bijubena, datorgrafiķis Arnis Hāgendrofs un komponists Andris Vilcāns.

Lomās: Lāčplēsis– aktieris, režisors Mārtiņš Eihe, Dr.Šņukurs – žurnālists Guntis Pilsums, Sprīdītis – “spēkavīrs” Aleksandrs Radzēvičs, Maija – modele un stiliste Dana Dombrovka, Rainis – aktiers Agris Māsēns, Princese – aktrise Dace Everss, Antiņš – dziedātājs Kārlis Būmeisters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vairāk par filmu "Pēdējais Lāčplēsis" var uzzināt šeit.

Filmas izrādīšanas laiki

Kinoteātrī „Rīga” filmas seansi notiks Mazajā zālē un izrādīšanas laiki būs sekojoši:

Piektdien, 26.02. – 21:00
Sestdien, 27.02. – 21:00
Svētdien, 28.02. – 21:00
Pirmdien, 1.03. – 18:30; 19:30 un 20:30
Otrdien, 2.03. - 18:30; 19:30 un 20:30
Trešdien, 3.03. - 18:30; 19:30 un 20:30
Ceturdien, 4.03. - 18:30; 19:30 un 20:30

Valmierā kinoteātrī „Gaisma” filma no 26. februāra līdz 3. martam tiks izrādīta katru vakaru plkst. 22:00.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sākas Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sāksies 3. oktobrī ar pašmāju jauno horeogrāfu un labāko dejotāju bezmaksas koncertu t/c Origo. Festivāls norisināsies līdz 4. novembrim Rīgā, Ogrē un Cēsīs...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja