Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Graubas filmas pirmizrādes viesi redzēto vērtē atzinīgi

Pirmdienas, 19.novembra, pievakarē kinoteātrī Splendid Palace notika Aigara Graubas jaunās spēlfilmas Sapņu komanda 1935 pirmizrāde, ko apmeklēja gan filmēšanas komanda un aktieri, gan daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki no mākslas un politiķu aprindām.

Gandrīz divas stundas garā filma, kas stāsta par Latvijas basketbola izlases fenomenālo uzvaru 1935.gada Eiropas basketbola čempionātā, tika uzņema ar ilgiem aplausiem un ovācijām. To, ka skatītājiem tā patikusi, aprunājoties ar vairākiem pirmizrādes apmeklētājiem, pārliecinājās arī portāls Kulturasdiena.lv.

Radio SWH valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics jokojot teica, ka, aizejot mājās, meklēs kedas un treniņtērpu, lai jau tuvākajā laikā atsāktu basketbola treniņus, kas laika trūkuma dēļ esot pamesti novārtā. "Sapratu, ka jāmaina Sporta komiteja un pēc tam jāiet uz treniņu!" pauda Šipkēvics, kurš uzskata - ir jānoskatās katra latviešu filma, jo mēs neesam tik bagāti, lai atļautos neskatīties latviešu kinorežisoru veikumu. "Domāju, ka Andrejs Ēķis un Aigars Grauba ir uztvēruši sabiedrībā valdošo noskaņu, un runāt par sportu ir daudz foršāk nekā par politiku, jo - sports ir pieejams visiem. Turklāt filma parāda - ja kaut ko ļoti grib izdarīt, tad to arī var izdarīt."

"Esmu milzīgi basketbola fans, un man ļoti patika tikko redzējā filma!" jūsmīgi izteicās advokāts Filips Kļaviņš. Viņaprāt, filma bija aizraujoša un, to skatoties, viņam ļoti gribējies, lai Latvijas komanda izšķirošajā spēlē uzvar. Viņaprāt, šo filmu būtu vērts noskatīties ikvienam: "Tas ir ļoti aizraujošs stāsts un ļoti interesanti personāži. Manuprāt, garlaicīgi nebūs."

Mūzikas izdevējs Guntars Račs un viņa kundze Sintija Jenerte bija lakoniski: "Filma mums ļoti patika. Tas bija aizkustinošs, patriotisks stāsts - tieši tas, kas mums pašlaik ir vajadzīgs."

Par filmu ļoti atzinīgi izteicās arī uzņēmēja Sarmīte Pīka un viņas dzīvesbiedrs - bijušais kinorežisors un eiroparlamentārietis Rihards Pīks. "Nezinām, kā lai pateicamies Aigaram un Andrejam par tik pozitīvām emocijām! Manuprāt, tik viengabalainu un tik pozitīvu filmu, kas sniegtu tik emocionālu baudījumu, es sen neatceros." Pēc Pīku domām, šī ir Aigara Graubas visprofesionālākā filma: "Domāju, ka šādai filmai ir ļoti grūti uztaisīt dramaturģiju un noturēt visu laiku interesi. Komanda tiešām paveikusi labu darbu!"


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja