Laika ziņas
Šodien
Migla

Izrāda starptautiski atzītu Latvijas animācijas filmu programmu

Vēl līdz 17. jūlijam kinoteātrī Cinamon Alfa (Brīvības gatvē 372) varēs noskatīties filmu studijas _Animācijas Brigāde _sagatavoto leļļu animācijas filmu programmu Kā mēs braucām Lāci lūkoties, kurā tiks izrādītas vairākas Berlīnes starptautiskajā kino festivālā demonstrētas filmas, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Astra Spalvēna.

Vairāk nekā stundu ilgajā seansā būs iespēja noskatīties 8 animācijas: Daces Rīdūzes Jāņtārpiņš, Zīļuks, Sārtulis un Kraukšķītis, Ēvalda Lāča Jaunā suga un Eži un lielpilsēta, Jāņa Cimmermaņa Korida un Vāsa.

2003. gadā Berlīnes kino festivāla konkursa skatē iekļautā filma Jāņtārpiņš stāsta par jāņtārpiņa Ota nedienām – Jāņu nakts priekšvakarā kaut kas nav kārtībā ar viņa uguntiņu, tāpēc rodas grūtības atrast sev draudzeni. Filmas Zīļuks (Berlinālē – 2011.g.), Sārtulis (Berlinālē – 2013.g.) un Kraukšķītis tapušas pēc Margaritas Stārastes stāstu motīviem.

Abas Ēvalda Lāča filmas piedalījušās Berlīnes kino festivāla konkursa programmā. Eži un lielpilsēta 2013. gadā tika apbalvota, žūrijas uzmanību piesaistīja stāsts par zvēru spēju izdzīvot lielpilsētā un atgūt savu mežu. Jaunā suga stāsta par entomologu, kas atrod pļavā jaunu kukaiņu sugu un vēlas tos pievienot savai kolekcijai. Divas atjautīgas kukaiņu meitenītes atrod risinājumu, kas izglābj viņu vecākus un ir pa prātam arī entomologam.

Seansā iekļautās Jāņa Cimmermaņa filmas Vāsa un Korida ir no sērijas Avārijas brigāde Eiropā, abas demonstrētas Berlīnes kino festivālā. Viena stāsta par to, kā trīs varonīgi vīri dodas glābt zviedru kuģi Vāsa no žurku uzbrukuma, otra – par tiem pašiem varoņiem Spānijā, kas izglābj toreadoru no satrakota vērša. Animāciju filmu ciklā Avārijas brigāde Eiropā kopumā iecerēts uzņemt 26 sērijas par Eiropas Savienības valstīm.

Informācija par seansiem un biļešu cenām: www.cinamonkino.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja