Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Jāņa Baltvilka balva rakstniecībā piešķirta rakstniecei Luīzei Pastorei par grāmatu Laimes bērni

Jāņa Baltvilka balva rakstniecībā šogad piešķirta rakstniecei Luīzei Pastorei par grāmatu Laimes bērni, informēja balvas projekta vadītāja Silvija Tretjakova.

Grāmatu Laimes bērni ilustrējusi Evija Pintāne un izdevusi izdevniecība Liels un mazs.

Savukārt nominācijā labākā bērnu un jauniešu grāmatu ilustratore sumināta Gundega Muzikante par ilustrācijām igauņu rakstnieka Juhani Pitsepa garstāstam Ir mēness zelta kuģis, kas izdots Jāņa Rozes apgādā, un Ineses Paklones dzejoļu krājumam Zvēru barošana, kura izdevējs ir Pētergailis.

Vienlaikus AS Latvijas valsts meži balva Jaunaudze par debiju bērnu literatūrā un grāmatu mākslā pasniegta Renātei Bērantei un Sabīnei Baumanei par grāmatu Kur es biju, kad es nebiju jeb stāsts par Monti. Tās izdevējs ir Monte Stories. Mākslinieces saņēma arī lasītāju simpātijas balvu.

Jāņa Baltvilka balvas starptautiskie laureāti ir Pitseps un tulkotāja Marika Muzikante par garstāstu Ir mēness zelta kuģis.

Svētdien ceremonijā tika apbalvoti arī pārējie šā gada balvas nominanti - Inese Paklone, Lote Vilma Vītiņa, Inese Zandere, Laura Vinogradova, Anna Vaivare, Anete Bajāre-Babčuka, Ūna Laukmane, Evija Pintāne un Iveta Troalika.

Šogad balvas žūrijā darbojās literatūrzinātnieces Ilze Stikāne un Rudīte Rinkeviča, mākslas vēsturniece Baiba Nurža, mākslinieces Indra Sproģe un Dace Ziemele, kā arī režisore Krista Burāne.

Jau vēstīts, ka svētdien, svinot rakstnieka Jāņa Baltvilka dzimšanas dienu, 18. gadu pēc kārtas tika pasniegta starptautiskā Jāņa Baltvilka balva bērnu literatūrā un grāmatu mākslā.

Jāņa Baltvilka balvas uzdevums ir veicināt bērnu literatūras attīstību Latvijā, tās starptautisko atpazīstamību, kā arī stiprināt grāmatu lasīšanas tradīcijas sabiedrībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja