Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jaunākais kinoteātros. Normunda Naumaņa skats

Jaunākās Latvijas kinoteātros skatāmās filmas vērtē kino kritiķis Normunds Naumanis. Vērtējums piecu punktu skalā.

Kas gaidāms, kad gaidāms bērns * * *

Holivudas sociālais projekts – sapulcināt zvaigžņu grupu (Dženifera Lopesa, Kamerona Diaza, Kriss Roks – pazīstamākie), lai ilustrētu ideju, ka pieciem filmas apbērnotiem pāriem atbildība par mazuļiem ir jādala kopīgi. Papiņu vagons ar bēbjiem Centrālparkā izskatās mīļi.

Diktators * * *

Saša Barons Koens joprojām staigā uz politkorektuma naža asmens. Lai arī būt politkorektam ASV vairs nav modē, Koens, šoreiz ebreju musulmaņa un mītiska diktatora maskā, turpina ņirgāties par aizvien jauniem aizspriedumiem – tostarp par jeņķu bailēm no iespējas kādam idiotam atkārtot 11. septembra terora aktu.

Leģendārais vikings Tors * * *

Pieteikta kā īslandiešu pirmais 3D projekts, multiplikācijas leģenda par visai dīvaino vikingu pasauli un tās humoristiskajām jauno varoņu audzināšanas metodēm ir izrādījusies arī Īslandes vēsturē visdārgākā filma («apgūti» 40 miljonu). Dublēta latviski, filma centīsies pieradinās arī mūs domāt ekoloģiski un izaicinoši.

Tumšās ēnas * * *

Tims Bērtons ar Džoniju Depu pat negrasās slēpt savu maniakālo nespēju atbrīvoties no pusaudzības sindroma un kā bērni priecājas par iespēju ar miljonu budžetu atdzīvināt vecu TV seriālu par vampīru dzimtu mūsdienu (labi, drusku retro) interjeros. Problēma tā, ka stilistu izvēlētais jūsmas objekts ir tik mizerabls, beigu galā skatītājs garlaikojas – tā efektīgi dekoratīvā filma taču ir blefs par neko.

Dāmu mīlulis * * * *

Pamācošs stāstiņš, ko galvaspilsētas augstākajās aprindās iesākt jaunam, simpātiskam, seksuāli nesaspringušam iznirelim (Roberts Petinsons lieliski tēlo glītu nulli). Žorža Diruā attiecības ar trim dažādu paaudžu seksuāli atkarīgajām aizbildnēm (Kristīna Riči, Uma Tūrmane, Kristīne Skota-Tomasa – visas ir krāšņas un lieliski tēlo) ir burtisks ceļvedis arī latvju žigolo jeb vīriešiem prostitūtām.

Šefs * * *

Franču kino eleganti un bez klīrēšanās propagandē joie de vivre gastronomique – tos dzīves baudas priekus, kas iet caur vēderu. Atliek vien izlemt, kas jums patīk vairāk – uz ekrāna redzamie augstās virtuves kulinārie brīnumi vai aktieri, saņurcīti šarmanto Žanu Reno ieskaitot. Nieks, bet jauks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja