Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kino "Rīga" demonstrēs spāņu art house filmu "Apjukusī Ana"

No šā gada 7.marta kino "Rīga" skatāma spāņu art house kino talanta Hulio Medema (Julio Medem) psihodēliskā fantasmagorija Apjukusī Ana (Chaotic Ana) ar Manuelu Veljesu (Manuela Vellés) un Šarloti Remplingu (Charlotte Rampling) galvenajās lomās. Filmas pirmizrāde Latvijā notika šā gada Eiropas filmu dienu "es – kino" ietvaros, informē Olga Savina, kino "Rīga" mārketinga menedžere.

Jauna gleznotāja Ana no Ibisas pārceļas uz dzīvi kādā no Madrides mākslinieku komūnām. Viņa vēl nenojauš, ka tas ir ne tikai jaunas dzīves sākums, bet arī starta pozīcija savas apziņas dzīļu izzināšanā. Meiteni sāk vajāt neizskaidrojamas vīzijas. Varbūt tās ir atmiņas par iepriekšējām dzīvēm?

Filma Apjukusī Ana – tā ir iespēja iepazīt Hulio Medemu, vienu no interesantākajiem Eiropas režisoriem, kas savās filmās rada suģestējošu kino pasauli, kurā tiek savīti sapņi, realitāte un zemapziņas iespaidi. Tāpat kā citos viņa darbos (kinofestivāls Arsenāls izrādījis viņa filmu Lūsija un sekss (Sex and Lucia), dokumentālo lenti Basku spēle. Āda pret akmeni (The Basque Ball: Skin Against Stone)), arī te vadošās tēmas ir mīlestība, liktenis, nejaušība, sekss un nāve.

Medemam šis ir ļoti personīgs darbs, jo tas veltīts režisora māsai Anai, kura gājusi bojā 22 gadu vecumā un kuras gleznas arī ir redzamas filmā. Piedevām Medems filmā ietilpina arī komentāru par lielvalstu agresiju pret mazajām tautām – režisors ir basks un šim faktam ir būtiska loma arī viņa kino jau no Medema debijas filmas Govis (1992).

Ja mēģina minēt, kam Medema rokraksts līdzinās, tiek saukti Alans Renē, Kšištovs Kišļovskis un Luiss Bunjels. Katrā ziņa, tas ir nevis racionāls, bet emocionāls un juteklisks kino.

Pirms filmas projekta "2in1" ietvaros Kristīnes Kursišas īsfilma Viesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja