Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Kinolektorijā Tas, ko Tu nedrīksti nezināt demonstrēs sešas filmas

Rīgas Kino muzejs un kinoteātris _Splendid Palace _jau septīto sezonu turpina kinolektoriju Tas, ko Tu nedrīksti nezināt. Kinolektorijā būs skatāmas sešas spilgtas filmas, kas apliecina dumpinieciskumu un uzdrīkstēšanos, un sešas lekcijas, kas veltītas „nepieradinātajiem” autoriem - Leo Karaksam, Larsam fon Trīram, Andreasam Drēzenam, Janam Šverakam un citiem.

Trešdien, 19. oktobrī plkst. 19 kinoteātrī Splendid Palace režisors Dāvis Sīmanis stāstīs par franču dumpiniecisko ģēniju Leo Karaksu un viņa pirmo pilnmetrāžas filmu Zēns satiek meiteni (Boy Meets Girl, 1984). Pēc lekcijas sadarbībā ar Francijas Kultūras centru notiks filmas Zēns satiek meiteni seanss, portālu Diena.lv informē pasākuma rīkotāji.

D. Sīmanis atzīst: „Domāt par Leo Karaksu ir līdzīgi, kā domāt par jebkuru politisku margināli vai dumpinieku - ar vienīgo izņēmumu, ka viņam ir iespēja izteikt savus protestus skaļi un daudzu apbrīnotās filmās. Ne velti viņu salīdzina ar Žanu Liku Godāru vai savādāko Žanu Kokto, jo arī viņa filmās iepriekšējās kino konvencijas tiek lauztas par labu absurdam un neskaidrībām.”

Kinolektorijā lekcijas lasīs kinokritiķis Normunds Naumanis, kinorežisori Dāvis Sīmanis un Gints Grūbe, kā arī kinozinātnieks Viktors Freibergs.

Ciklu Tas, ko Tu nedrīksti nezināt organizē Rīgas Kino muzejs, biedrība Ekrāns, kinoteātris Splendid Palace, Rīgas nami un Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Francijas Kultūras centru, Gētes institūtu Rīgā, Čehijas vēstniecību Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu. Finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja