Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Laimīgo vecāku zīmīgie vārdi

Tagad daudzkrāsainā pasaules prese atgādina, ka tā nudien neesot laba zīme — dot bērnam pašnāvnieku vārdus (otrs Sandejas vārdiņš Roza Kidmenai–Urbanai juniorei ticis dots, godinot Kīta Urbana vecmāmiņu — arī Rozu). Un pie viena masu mediji ne bez ironijas reģistrē faktu, ka mākslinieciskajā vidē vispār esot modē piešķirt atvasēm dažnedažādus ekscentriskus "nosaukumus". Par kuriem diez vai jutīsies laimīgi konkrēto vārdiņu valkātāji — lai nu kā, bet "zīmīgi" vārdi, smejies vai raudi, atstāj zināmu emocionālu iespaidu ne tikai uz tā īpašniekiem.

Šovbiznesa slavenības aizrāvušās ar zīmīgu vārdu došanu savām atvasēm


Kamēr cilvēki priecājas par "pasaules galvenā pāra" Andželīnas Džolijas un Breda Pita ģimenes dubulto pieaugumu — dēla Noksa Leona un meitiņas Vivjenas Marčelinas pasaulē nākšanu ar ķeizargrieziena palīdzību —, medijos jau izskan satrauktas balstiņas par "dīvaino" vārda izvēli cita slavena pāra — austrāliešu aktrises Nikolas Kidmenas un mūziķa Kīta Urbana — meitiņai, kura piedzima 7.jūlija rītā. Laimīgie vacāki 2,9 kg smago mazulīti nokristīja par "svētdienas rozi" — Sunday Rose/ Sandeju Rozu. Kā apgalvo Kidmenas tēvs Entonijs Kidmens, Nikolu un Kītu jau sen esot pārsteidzis kāds citāts uz gleznas Sidnejas galvenajā mākslas muzejā Nacionālajā galerijā. Viens no ievērojamākiem XX gadsimta austrāliešu māksliniekiem gleznotājs Sidnijs Nolans vienu savu gleznu veltījis mīļotajai ar vārdiem: "Kad esi jauns, tu dzīvē redzi tikai gaišo pusi, jo tu atrodies tuvu dzimšanai." Šī mīļotā sieviete bija Sandeja Rīda, ļoti bagāta sieviete, ievērojamākā austrāliešu mākslas mecenāte un vairāk pazīstama kā Nolana mūza, lai gan Sandejai Rīdai bija oficiāls vīrs, bet Nolans — tikpat oficiāls mīļākais. 1981. gadā, dažas dienas pēc vīra nāves, Sandeja izdarīja pašnāvību.

Tā, piemēram, U2 ģitārista meitu sauc Blū Endžela (Zilais eņģelis), Viktorijas un Deivida Bekhemu pirmo dēlu sauc Bruklins (par godu nevis leģendārajam Ņujorkas tiltam, bet gan vietai, kur mazais esot ieņemts), otro un trešo — Romeo un Krūzs (esot gan jāakcentē spāniskais elements vārdā, tātad Kruss). Coldplay solists Kriss Mārtins un aktrise Gvineta Paltrova pirmdzimto, meitu, nosauca par Ābolu (Apple), cerams, pilsētas, nevis leģendārās The Beatles plašu izdevējkompānijas vārdā. Otram bērnam vecāki gan piešķīruši "nopietnāku" vārdu — Moisejs, kā sauc arī dziesmu, ko Mārtins dāvājis Gvinetai.

Bet "baltā nēģera" un nu jau arī pa ķermeņa detaļām sabrūkošā Maikla Džeksona atvases sauc ne vairāk ne mazāk kā Princis Maikls un Princis Maikls II, bet meitu — Perisa (kaut latviski precīzāk būtu teikt Parīze, jo meitene tiešām nokristīta pasaules romantiskākajai pilsētai par godu).

Ir artisti, kuru ģimenēs aug Okeāns (Oušens), Debesis (Skaja/Sky), Brīvība (Libertija/Liberty) un Brīvībs (Libertijs). Britu rokbrigādes Blur basģitārista Aleksa Džeimsa bērna vārdu jāizrunā, gana izteiksmīgi saucot Urā! (Hurrah), bet INXS solista Maikla Hačinsa un TV sarunšovu zvaigznes Polas Jeitsas ģimenē atvasei piešķirts eksotisks "apzīmējums" — Hevenlija Hiranija Taigera Lilija (Debešķīgā tīģerlilija, vai?), savukārt Rolling Stones Kītam Ričardam labpaticies meitai dot pavisam vienkāršu vārdiņu — Dendeliona, kas latviski ir tikai... Pienenīte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja