Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Latviešu animācijas filma "Zelta zirgs" saņem 350 000 eiro

Latvijas,Lietuvas unLuksemburgas kopražojuma pilnmetrāžas animācijas filma „Zelta Zirgs” (rež. Signe Baumane un Valentas Askinis (Lietuva), Latvijas kopproducents Vilnis Kalnaellis, Filmu studija "Rija") saņēmusi fonda "Eurimages" atbalstu 350 000 eiro apmērā.

Eiropas Padomes fonda "Eurimages" valdes sēdē tika izskatīti 20 filmu projekti, no kuriem atbalstīti 13 kopražojumi par kopējo summu vairāk kā 4 miljoni eiro. Šajā fondā piedalās 33 valstis, un tas atbalsta Eiropas kopražojuma filmu ražošanu un izplatīšanu.

Signes Baumanes un Valenta Askina animācijas filma pieaugušajiem un bērniem tiek veidota pēc J.Raiņa lugas „Zelta Zirgs” motīviem. Filmas mākslinieks ir Ksavjers Dužardēns (Xavier Dujardin), kas dzimis un audzis Beļģijā. Māksliniekam raksturīgs spilgts, mazliet kariķēts zīmēšanas stils. Viņš veidojis tēlus arī mākslinieks 2003.gada Oskara nominantei animācijas filmai „Randiņš Belavillā”.

Pirmizrāde gaidāma 2010.gadā.

Filmu studija "Rija" Eurimages atbalstu saņem jau otro reizi, pirmo reizi - 2004.gadā Latvijas/Igaunijas kopražojuma pilnmetrāžas animācijas filmai „Lote no Izgudrotāju ciema” (pirmizrāde 2006.gadā). Filmu jau noskatījušies turpat 400 000 skatītāji, tās izplatīšanas tiesības pārdotas 45 valstīm, piedalījusies vairāk kā 20 starptautiskajos filmu festivālos un ieguvusi 4 nozīmīgas balvas. „Lote no Izgudrotāju ciema” Nacionālajā filmu festivālā „Lielais Kristaps” 2007.gadā tika atzīta par labāko pilnmetrāžs animācijas filmu.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja