Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Latviešu īsfilma uzvar starptautiskā modes filmu festivālā

Režisora Mārtiņa Grauda un modes mākslinieces Ketas Gūtmanes sadarbībā tapusī modes īsfilma “Lust Lust” uzvarējusi starptautiskajā modes un stila filmu festivālā “A Shaded View On Fashion Film” (ASVOFF), iegūstot balvu ne tikai kā labākā filma, bet arī par labāko vīriešu lomas tēlojumu, informēja filmas veidotāju pārstāve Lelde Sāre.

Festivāla apbalvošanas ceremonija norisinājās 24. septembra vakarā Parīzē. Īsfilmas “Lust Lust” režisors ir Mārtiņš Grauds, un lielu ieguldījumu filmas tapšanā devusi arī talantīgā modes māksliniece Keta Gūtmane – viņa ir ne tikai filmas tērpu dizainere, bet arī filmas idejas un radošā stāsta autore. Savukārt balvu par labāko vīrieša lomas atveidojumu filmas komandai izdevies iegūt, pateicoties tango deju pasniedzēja Aigara Stirnas pārliecinošajam tēlojumam.  ASVOFF ir avangardiskās un pasaules modes aprindās labi pazīstamās modes žurnālistes Diānas Pernē (Diane Pernet) veidots ikgadējs starptautisks modes un stila filmu festivāls. Šogad festivāla apbalvošanas ceremonija norisinājās 24. septembra vakarā Pompidū centrā (Centre Pompidou) Parīzē. Priecīgo vēsti filmas “Lust Lust” autori uzzinājuši tikai dažas dienas pirms tās. “Svētdien saņēmu no paziņas īsziņu par uzvaru festivālā, taču nodomāju, ka viņš mani izjoko. Pēc pāris stundām uz e-pastu tika atsūtīts oficiāls ziņojums par konkursa rezultātiem, un tikai tad sapratu – jā, mūsu darbs ir novērtēts! Aizvien vēl nespēju aptvert šo lielisko vēsti un jūtos patīkami saviļņota,” savos iespaidos dalījās modes dizainere Keta Gūtmane.  Modes īsfilmas “Lust Lust” stāstu veido atsevišķas epizodes, kurās brīvi darbojas dažādi personāži – katrs savā ierastajā vidē. Sižets ir par kādu taksometra šoferi, kurš pieņem izsaukumu uz Lukstīgalu ielu – tur kādam cilvēkam jāatdod paciņa, bet ar to notikumi filmā tikai sākas. Īpaši jāuzsver, ka filmas personāžu apģērbs ir veidots, inspirējoties no apkārt pieejamiem interjera priekšmetiem.  Filma tika radīta 2009. gada radošā konkursa “Fashion is Passion”  (FIP) ietvaros, mākslas darba uzņemšanai izmantojot konkursa fonda piešķirto finansējumu. “Fashion is Passion” kopā ar sadarbības partneriem organizēja tirdzniecības centrs “Domina”, savukārt kā žūrijas komisijas priekšsēdētāja tika uzaicināta pasaulslavenā modes ikona Diāna Pernē. Konkursā “Fashion is Passion” īsfilma ieguva Grand Prix un žurnāla “Pastaiga” simpātiju balvu, savukārt tieši Diāna Pernē bija tā, kas ieteica “Lust Lust” autoriem pieteikt īsfilmu arī ASVOFF konkursam, atklāja L.Sāre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja