Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvija piedalās Boloņas bērnu grāmatu tirgū

Laikā no 8. līdz 11. aprīlim Itālijas pilsētā Boloņā norisinās ikgadējais bērnu grāmatu tirgus, kurā piedalās arī Latvijas izdevēji un bērnu grāmatu autori. Latvijas dalību grāmatu tirgū nodrošina Latvijas literatūras eksporta platforma Latvian Literature.

Šī gada lielais notikums tirgū ir mākslinieces Aleksandras Rundes iegūtā Boloņas bērnu grāmatu gadatirgus balva Bologna Ragazzi Award (BRAW) kategorijā Opera Prima, kas tiek pasniegta par labāko debiju bērnu literatūrā. Balvu māksliniece saņēmusi par grāmatu Ko darīt, ja esi kails pilsētā (izdevniecība Jāņa Rozes apgāds), kam viņa ir idejas, dizaina, teksta un ilustrāciju autore. Pirms balvas pasniegšanas 8. aprīlī plkst. 15.10 tirgus Book Lovers’ Café (Galerijas halle 25-25) notiks diskusija, kurā Latviju pārstāvēs grāmatas izdevēja Renāte Punka.

"Pēdējie gadi ir apliecinājuši, ka bērnu literatūra un grāmatu māksla ir viena no Latvijas grāmatniecības spēcīgākajām pusēm. Šī balva ir ne tikai liels pagodinājums, bet arī motivācija mums visiem darboties tālāk, lai mūsu bērnu literatūra nonāktu arvien vairāk lasītāju rokās visā pasaulē," pauda platformas Latvian Literature pārstāve Ildze Jansone.

Grāmatu tirgū būs izveidots arī simbolisks grāmatu plaukts The BRAW Amazing Bookshelf, kurā iekļauti 100 labākie darbi, kas iesniegti Boloņas grāmatu tirgus balvai BolognaRagazzi Award. Šogad grāmatu plauktā iekļauti divi Latvijas autoru darbi – Egīla Zirņa Kas notiek Zoodārzā naktī (ilustrējis Svens Neilands, izdevniecība Liels un mazs) un Māra Runguļa En den dīno šoko loko tīno (ilustrējis Reinis Pētersons, izdevniecība Liels un mazs).

Tirgus laikā norisināsies arī ikgadējā izstāde, kuras dalībai iesniegti 3520 autoru pieteikumi no 81 pasaules valsts. Iespēju izrādīt savus darbus izstādē ieguvuši 78 autori no 31 valsts, kuru vidū ir arī Latvijas bērnu grāmatu māksliniece Elīna Brasliņa.

9. aprīlī plkst. 17.00 Latvijas stendā (Halle nr. 30, stends E14-F13) notiks pieņemšana, kuru atbalsta Latvijas vēstniecība Itālijā, uzņēmums Jelgavas tipogrāfija un izdevniecība Liels un mazs, kas šogad tirgus laikā arī atzīmēs savu 20 gadu jubileju.

Latviju Boloņas grāmatu tirgū šogad pārstāv izdevniecības Liels un mazs, Pētergailis, Zvaigzne ABC, Jāņa Rozes apgāds, Baltais Valis, Droši un Koši, Aminori, Latvijas Mediji, kā arī uzņēmums Jelgavas tipogrāfija un Latvijas Mākslas akadēmija. Tāpat uz tirgu dodas arī vairāki bērnu grāmatu autori, tostarp Elīna Brasliņa, Signe Viška, Anna Vaivare, Rebeka Lukošus, Agnese Vanaga un Zane Zusta.

Latvijas stenda vizualizācijas Boloņā Latvijas literatūras eksporta kampaņas #iamintrovert estētikā veidojis mākslinieks Reinis Pētersons, bet dizaina autors ir Jānis Mercs.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja