Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas Grāmatu izstādē viesosies rakstnieks Ulfs Starks

Zviedru bērnu un pusaudžu grāmatu rakstnieks Ulfs Starks būs izdevniecības Liels un mazs īpašais viesis Latvijas grāmatu izstādē Ķīpsalā.

Rakstnieks kopā ar savas grāmatas Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es latviešu izdevuma radošo komandu piedalīsies sarunā Puikas un mīlestība 3. martā plkst.15 Grāmatnieku ģildes stendā. Grāmatas fragmentus lasīs Jaunā Rīgas teātra aktieris Varis Piņķis, tikšanos vadīs Inese Zandere.

Ulfs Starks (1944) ir viens no mūsdienu zviedru bērnu un pusaudžu literatūras nozīmīgākajiem autoriem. Rakstnieks kopā ar savas grāmatas Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es latviešu izdevuma radošo komandu piedalīsies sarunā Puikas un mīlestība 3. martā plkst. 15 Grāmatnieku ģildes stendā Latvijas grāmatu izstādē, kur ar viņu aprunāties ir aicināti visi interesenti.

Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es ir notikumiem bagāta grāmata skolas vecuma bērniem. Tās galvenie varoņi ir 12 gadus veci bērni, kas vasaras brīvdienas pavada šērās pie vecvecākiem. Grāmata stāsta par ilgām pēc mīlestības un pārsteidzošo mīlestības spēku. Zviedru presē Ulfa Starka izvēlētais stils salīdzināts ar Čārlija Čaplina filmām: autors izmanto farsu un smieklus, lai stāstītu par ciešanām, un ļauj izjust patiesa prieka brīžus. Grāmata Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es Zviedrijā 2004. gadā tika nominēta Augusta Strindberga balvai, bet 2005. gadā pēc tās motīviem tika uzņemta filma.

Ulfs Starks ir sarakstījis ap 30 lielisku grāmatu – no bilžu grāmatām līdz pusaudžu romāniem - un veidojis arī filmu scenārijus, viņa darbi tulkoti 25 valodās. Liels un mazs izdotā grāmata Mans draugs Pērsijs, Bufalo Bils un es tapusi triju tulkotāju – Anikas Frīdenbergas, Ingas Grezmanes un Ineses Dragūnes - kopdarbā. Oriģinālilustrācijas tai veidojis mākslinieks Reinis Pētersons, kuram grāmatu grafika jau atnesusi pelnītu atzinību – Jāņa Baltvilka un Zelta ābeles balvas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja