Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Neiespējamā misija. Rēgu protokols

Uz kinoekrāniem nonāk filmas Neiespējamā misija ceturtā daļa. Šis ir labs iemesls atgādināt, kāpēc mēs visi tik ļoti mīlam šā spiegu trillera galvenās lomas atveidotāju.

Toms Krūzs savai strauji nākošajai dzimšanas dienai (nākamā gada 3. jūlijā Holivudas superzvaigzne kļūs pusgadsimtu jauns) jau laikus sarūpējis dāvaniņu - ceturto spiegu seriāla Neiespējamā misija/Mission: Impossible daļu, kas kārtas skaitļa vietā jaunmodīgi nokrustīta ar titulu Rēgu protokols/Ghost Protocol. Kinotirgus analītiķi paredz, ka filmai būs panākumi, jo «kopš iepriekšējās filmas ir pagājuši pieci gadi un jaunās paaudzes skatītāji patiesībā pat īsti neatceras, kas bija iepriekšējā MI, taču Toms Krūzs, būdams filmas producents, ir parūpējies, lai sociālo tīklu un interneta lietotāji būtu lietas kursā - šis būs grāvējs, kurā sastopas iespaidīgi specefekti ar dzīvībai bīstamiem, satriecošiem pašu aktieru izpildītiem trikiem un modīgs interneta gīku humors». Tā raksta The Hollywood Reporter. Vārdu sakot, Toms Krūzs superspiega Ītana Hanta lomā atkal ir zirgā, turklāt gluži kā salavecītis nāk pie mums ar dāvanu maisu.

Toms un dāvanas

Pirmā dāvana (specefektu kategorijā) - MI ievadā pilnībā tiek uzspridzināts Kremlis (ar Putinu un Medvedevu vai bez viņiem - who cares?), un šis negadījums izraisa starptautisku skandālu, kurā vaino Ītana Hanta grupas «zēnus», tāpēc ASV valdība nolemj specspiegu grupu likvidēt (realitātē, saprotams, liek tiem pazust pagrīdē - no šejienes arī rēgi nosaukumā). Taču Hantam un Co pa pēdām dzenas visas pasaules specdienestu darbinieki, no kuriem kolorītākais ir Volodjas Maškova tēlotais Krievijas FSB algotnis. Tikpat kolorīts, tikai simpātiskāks ir Ītana Hanta rēgu komandas kompjūterģēnijs Bendžijs - omulīgam ruksītim līdzīgais britu komiķis Saimons Pegs.

Otrā dāvana, kas jau paspējusi aplidot pasaules interneta vietnes un ar kino saistītus plašsaziņas līdzekļus, protams, ir ainas no Dubaijas Burj Khalifa - pasaulē augstākā torņa (829,84 metri) smailes, kurā sēž Toms Krūzs, kurš gar šīs ekskluzīvās viesnīcas logiem pats izpilda trikus. Triku līmenis un kvantums, ko filmā veic Toms Krūzs un citi aktieri, nav vārdos aprakstāms. Atliek vien piemetināt, ka filmēts tika Maskavā, Dubaijā, Monreālā, Prāgā, Bengalūru, Vankūverā un Mumbajā.

Toms un Dže(f)rijs

Taču visa šī starptautiskā jezga nebūtu iespējama bez Toma Krūza partnera - talantīgā producenta Džefrija Džeikoba Abramsa aktīvas līdzdalības projektā. Tieši Džefrijam pieder filmas galvenā «fiška» - ideja par MI 4 režisoru pieaicināt ambiciozu, bet spēlfilmu žanrā līdz šim nestrādājušu cilvēku. Par to kļuva Breds Bērds, 54 gadus vecais puisis no Disney/Pixar studijas, kuru kinomīļotājiem vajadzētu noteikti zināt. Viņš ir oskaroto multiplikācijas filmu Superģimenīte/The Incredibles (2004) un Ratatujs/Ratatouille (2007) autors.

Jācer, ka skats no malas (animācijas) padarīs Neiespējamo misiju vēl neiespējamāku, proti, aizraujošāku. Jo multfilmās fantāzijai robežu vispār nav. Džefrija Džeikoba Abramsa ideja ir arī MI 4 pasaules pirmizrāžu rīkošana Dubaijā un Maskavā, nevis Losandželosā.

Toms un nauda

Toma Krūza ienesīgākās filmas:
* Pasauļu karš/War of the Worlds (2005; filmas budžets - 132 miljoni ASV dolāru, ieņēmumi - 592 miljoni)
* Neiespējamā misija 2/Mission: Impossible II (2000; budžets - 125 miljoni, ieņēmumi - 546 miljoni)
* Neiespējamā misija/Mission: Impossible (1996; budžets - 80 miljonu, ieņēmumi - 458 miljoni)
* Lietus cilvēks/Rain Man (1988; budžets - 25 miljoni, ieņēmumi - 355 miljoni)
* Labākais strēlnieks/Top Gun (1986; budžets - 15 miljonu, ieņēmumi - 354 miljoni)

Kopumā Toma Krūza - aktiera - pienesumu Holivudas studiju kasēs lēš 6,5 miljardu ASV dolāru apmērā. Tas pamatoti ļauj uzskatīt viņu par mūsdienu Holivudas pelnošāko un ienesīgāko zvaigzni numur viens. Turklāt Toms Krūzs ir lielisks kinobiznesmenis. Par visām šīm filmām (izņemot Top Gun, jo tajā laikā viņš vēl bija jauniņš un pavisam vēl nebija zvaigzne) Toms Krūzs saņem honorāru un procentus no ieņēmumiem pasaulē (piemēram, par filmu Pasauļu karš aktieris nopelnījis 20 miljonu honorāru plus 112 miljonu procentos).

Taču interesantas lomas dēļ aktieris gatavs atteikties no sava minimālā honorāra - 20 miljoniem, kā tas notika Pola Tomasa Andersona drāmas Magnolija gadījumā, kurā aktiera alga bija vien 100 000, toties tā ir epizodiskā loma, kas Tomam Krūzam atnesa otru Oskara nomināciju (pirmā - par lomu filmā Dzimis 4. jūlijā/Born on the Fouth of July (1989), trešā - par lomu filmā Džerijs Magvairs/Jerry Maguire (1996)). Tomam Krūzam ir trīs Zelta globusi, taču Oskara gan vēl nav.

Toms un nākotne

Ietekmīgais izdevums The Hollywood Reporter rezumē: ir četri iemesli, kādēļ kinoindustrijai nepieciešami tādi talanti kā Toms Krūzs.

Pirmais. Īstu zvaigžņu pasaulē nemaz nav daudz, bet tie jaunie talanti, kas tikko uzlēkuši pie Holivudas debesīm, vēl nav iekarojuši to slavu un popularitāti, kāda neapšaubāmi ir Tomam.

Otrais. Toms Krūzs māk ārkārtīgi ātri un labvēlīgi noskaņot pret sevi cilvēkus. Tas ir vispārzināms fakts, ka viņa līdzdalība projektā momentā atver visas durvis un makus.

Trešais. Toma Krūza spēja ātri adaptēties - viņš ir demokrātiski plastisks cilvēks, aktieris un producents.
Ceturtais. Toms Krūzs ir ļoti uzticams partneris, viņš labi apzinās, ko nozīmē būt zvaigznei, un allaž izdara pareizās izvēles, strādājot ar savu tēlu un reputāciju. Viņš ir foršs čalis/cool guy.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja