Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

"Padomju stāsts" tiks rādīts Bostonas filmu festivālā

Latviešu režisora Edvīna Šnores dokumentālā filma "Padomju stāsts" ("The Soviet Story") 13.septembrī tiks demonstrēts 24. Bostonas filmu festivālā, bet pēc tam tiks plaši izrādīta Ziemeļamerikā, Austrālāzijā un Eiropā, ziņo "Pilsoniskā sabiedrība".

"Padomju stāsts" 9.aprīlī tika demonstrēts Eiropas Parlamentā Briselē, drīz pēc tam Latvijā un vairākās ārvalstīs, izraisot plašu starptautisku rezonansi. Par "Padomju stāsta" dokumentālo un vēsturisko nozīmi žurnālā "The Economist" publicists, grāmatas "Jaunais aukstais karš" autors Edvards Lukass (Edward Lucas) par Maskavas negatīvo reakciju uz šo filmu rakstīja, ka tā ir līdzvērtīga Oskara statuetes saņemšanai. Lukass uzsver, ka "Padomju stāsta" galvenais mērķis ir parādīt, cik ciešas saiknes - filozofiskā, politiskā un organizatoriskā ziņā - ir nacistu un padomju režīmiem.

Edvīna Šnores filmas pamatā ir 10 gados apkopots fotodokumentālais materiāls. "Padomju stāstā" savas liecības sniedz gan Latvijas vēsturnieki, gan vēstures autoritātes no Rietumiem - Britu akadēmijas biedrs Norman Davies, franču vēsturnieks, padomju ēras pētnieks Nicolas Werth, franču sovietologs Francoise Thom, gan arī Krievijas vēsturnieki Natālija Lebedjeva, Sergejs Slučs, Boriss Sokolovs u.c. Filma stāsta par Katiņas traģēdiju, mākslīgi izraisīto badu Ukrainā, SS un NKVD sadarbību, medicīnas eksperimentiem Gulaga nometnēs un masu deportācijām.

Edvīns Šnore piedalīsies filmas demonstrēšanā Bostonā. Pēc tam Šnore ar savu filmu viesosies Vašingtonas apgabalā un Ņujorkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja