Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Piektdienas vakars ar Renāru Zeltiņu

Sapņi piepildās! - par savu jauno raidījumu Vakars ar Renāru Zeltiņu ietvītojis bijušais basketbolists, televīzijā sevi jau pierādījušais Renārs Zeltiņš, kurš, sākot ar 17. oktobri, piektdienu vakaros plkst. 21.15 būs redzams LTV1 ēterā.

Ideja par vakara šova vadīšanu radusies pirms trijiem gadiem, kuru laikā viņš uzaudzējis gan savas atpazīstamības, gan arī pieredzes muskuļus. "Šis ir mans templis," ar studiju iepazīstina Renārs Zeltiņš, ar kuru mēs tiekamies kompānijas NA telpās Mārupē - Lambertu ielā 9, kas krustojas ar Zeltiņu ielu.

"Es gribu iepriecināt cilvēkus," savu virsmērķi noformulē šova namatēvs, kurš uzskata, ka ikdienā ir par daudz slikto emociju. Pirmajā raidījumā pie viņa viesosies grupas Carnival Youth dalībnieki, Latvijas labākā šāvēja un gaidāms arī kāds pārsteigums. Vai tas būs pasaulē otrais slavenākais dīdžejs? - ieintriģē LTV Preses dienests. Vai tas būs Deivids Geta, kas tajā dienā uzstāsies Arēnā Rīga? Renārs Zeltiņš aicinās ne tikai sabiedrībā zināmas, bet arī nezināmas personības. "Cilvēks, kas māk žonglēt ar kaķiem vai met vienlaicīgi piecus nažus kokā," viņš min piemērus.

Uz zelta viļņa

Tieši pirms pieciem gadiem basketbola klubs Liepājas lauvas paziņoja, ka atsakās no spēlētāja Renāra Zeltiņa pakalpojumiem - ceļgala krustenisko saišu pārrāvums liedza viņam sekmīgi turpināt profesionālā sportista karjeru. Sarunā ar vēl vienu bijušo basketbolistu, televīzijas raidījuma Rampas ugunis vadītāju Andri Kiviču viņš atklāja, ka pēc šī gadījuma nonācis psiholoģiskā bedrē. No tās Renāram Zeltiņam palīdzējis izrāpties piedāvājums vadīt Basketbola apskatu. Jau pēc tam viņš kļuva pazīstams kā Neloģisko jautājumu uzdevējs, jauniešu spēles Sekotāji un pozitīvo emociju šova Lai top! vadītājs.

Pērnā gada janvārī Renārs Zeltiņš saņēma Latvijas Žurnālistu savienības balvu Žurnālistikas cerība kategorijā Labākais televīzijas spēles vadītājs. Oktobrī viņš ieguva žurnāla Rīgas Viļņi organizēto balvu Zelta vilnis kategorijā Gada debija, pārliecinoši apsteidzot Jāni Auzānu un Binniju Ārbergu. "Es izbaudu šo laiku - es jūtu, ka man ir jābūt uzmanīgam, jo pēkšņi mani dzīve var sagaidīt ar beisbola nūju un nosist no šī laimes pakāpiena," pēc gūtajiem panākumiem radio raidījumā Ar dziesmu par dzīvi bilda Renārs Zeltiņš, kuru neveiksme sportā ir iemācījusi būt piesardzīgam.

Stilīgs un aktīvs

Kādu laiku darbojies arī mūzikas radio kanālā jauniešu auditorijai Pieci.lv. Tajā Renārs Zeltiņš vadīja raidījumu Labirints, kurā katru piektdienu viesojās sabiedrībā zināms cilvēks, lai izietu septiņus pārbaudījumu līkumus un nokļūtu centrā (starp citu, tieši ar septīto numuru uz krekliņa viņš devās cīnīties basketbola laukumā - I. A.). "Man labāk patīk sapucēties un iet kadrā," Renārs Zeltiņš godīgi atzina saviem nu jau bijušajiem radio kolēģiem. Šī gada sākumā Latvijas stila un modes balvas pasniegšanas ceremonijā viņš atkārtoti tika nosaukts par Stilīgāko televīzijas vadītāju.

"Godīgi sakot, mācītāja kungs, ir šis tas sakrājies uz sirds sakarā ar jauno raidījumu," šova pašreklāmā grēkus izsūdz Renārs Zeltiņš, kuram uz labās rokas ir iemūžināts "Es ticu Dievam" itāļu valodā, taču visus viņa tetovējumus skatītāju acīm slēpj melns elegants uzvalks. Tajā Renārs Zeltiņš ļoti līdzinās Krievijas televīzijas šova Večerņij Urgant vadītājam. Līdzās amerikānim Džimijam Felonam Ivans Urgants ir viens no viņa paraugiem vakara šova žanrā, kurā tagad izpaudīsies arī viņš pats: "Tev nevajag izgudrot divriteni vēlreiz, tu vari to vienkārši paņemt un uztūnēt - piemērot mūsu mentalitātei."

Mūzika kā siers

"Krātuve kā īstam džentlmenim," uz studijā esošo plauktu norāda Renārs Zeltiņš. Tajā ir gan iepriekš pieminētās balvas, gan Törley dzirkstošā vīna pudeles, gan krievu rakstnieka Fjodora Dostojevska Kopotie raksti, gan arī filmu DVD ieraksti - to vidū ir Savējais ar Alu Pačīno, Amēlija ar Odriju Tatū un Dzīvības koks ar Bredu Pitu. "Es esmu filmu fans," piebilst Renārs Zeltiņš, kurš bērnībā ir gribējis kļūt par aktieri. Vienā no plauktiem novietots metronoms. Vai viņam ir kāda saistība ar mūziku? "Ar to man ir pašvaki, bet tas nenozīmē, ka es nedziedāšu," brīdina Renārs Zeltiņš, kurš sola atklāties citā gaismā.

Jaunajā raidījumā skanēs dzīvā mūzika, kuru izpildīs īpaši šim vakara šovam savākta grupa. "Viņi ir izsalkuši - viņiem tas ir kaut kas jauns, viņi grib sevi pierādīt," tās dalībnieku vēlmi uzstāties raksturo raidījuma vadītājs. Tieši mūzika viņu pašu kā peli uz sieru pirms vairākiem gadiem atvilinājusi līdz Grīziņkalnam, kur norisinājies ielu kultūras un jauniešu kustības Ghetto Games pasākums un kur saticis Ventspils internāta laika biedru, tās dibinātāju Raimondu Elbakjanu. Renārs Zeltiņš akcentē, ka iesaistīšanās šajā kustībā ir kalpojusi kā tramplīns viņa karjerai.

Raidījums Vakars ar Renāru Zeltiņu LTV1 būs skatāms līdz 19. decembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja