Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Pirmizrādīs filmu par disidenti Lidiju Lasmani-Doroņinu

Otrdien, 14.septembrī, pulksten 18 kinoteātrī  “K.Suns” Elizabetes ielā  83/85 notiks Zigurda Vidiņa dokumentālās filmas “Gaismas ceļā” pirmizrāde, tas arī pārskatāmā nākotnē būs vienīgais filmas seanss kinoteātrī, informēja Nacionālā Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.  Kinodokumentālists Zigurds Vidiņš jau vairāk nekā divdesmit gadus seko Lidijas Lasmanes-Doroņinas liktenim – viņa, ko filmas autori sauc par “sirdsapziņas cietumnieci”, padomju laikos tika arestēta 1946.

, 1970. un 1983. gadā, kopumā ieslodzījumā pavadot 14 gadus, lai gan viņas vienīgais noziegums bija sapnis par brīvu Latviju.1988. gada maijā Lidija Lasmane-Doroņina tika izlaista no cietuma, drīz vien Zigurds Vidiņš uzņēma dokumentālo filmu “Daži stāsti bez epiloga”, no filmas četriem varoņiem viena bija arī Lidija. Filma tolaik izraisīja aktīvu pretdarbību no VDK un kompartijas darboņiem, bet Zigurds Vidiņš kopš tā laika turpināja vākt kinomateriālus par Lidiju.Šogad, kad Lidijai Lasmanei-Doroņinai aprit 85 gadi, Zigurds Vidiņš pabeidzis filmu “Gaismas ceļā”, pie kuras intensīvi strādājis pēdējos divus gadus. Filmas radošā grupa – komponists Mārtiņš Brauns, skaņu režisors Normunds Deinats, videomontāža – Mati Kustavus, operatora asistente – Anna Vidiņa. Filma tapusi Studijā 2, pabeigta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.  “Latvija ir mūsos pašos. Cik lepni un cēli mēs būsim, tik skaista un stipra būs Latvija,” saka filmas varone – Lidija Lasmane-Doroņina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja