Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Sāksies bērnu filmu festivāls "Berimora kino"

Skolēnu brīvdienās neiztikt bez Berimora kino - bērnu filmu festivāla, kuru tradicionāli rīko festivāla Arsenāls komanda. Festivāls sāksies 4.aprīlī, tas notiks kinoteātrī "Rīga". Berimora kino piedāvātās trīspadsmit pilnmetrāžas, piecas animācijas filmas un viena īsfilma papildinās Rīgas kinoteātru repertuārā jau skatāmos pašmāju Mazos laupītājus un trīsdimensiju animācijas filmu Monstri pret atnācējiem.

Tā ka laba kino bērniem šajās pavasara brīvdienās būs daudz. Starp citu, arī Mazie laupītāji ir izraudzīti Berimora kino konkursam. Turklāt tā nav vienīgā latviešu filma, kura būs skatāma Berimora kino, - animācijas filmu programma (ar vienu izņēmumu) ir tīrs latviešu produktu apkopojums. Tā piedāvās gan Berlīnes festivālā rādīto Reiņa Kalnaeļļa filmu Kad āboli ripo, gan Jāņa Cimermaņa asprātīgo veltījumu Roņu salas iekarotājam latviešu lācim Lācis nāk, gan Rozes Stiebras jauno filmiņu Māsa un brālis, gan Jāņa Brinkmaņa Dzīvo ūdeni.

Spēlfilmu programmā iekļautas arī klasiskas vērtības: 1949.gadā tapusī dāņu filma Palle viens pats pasaulē un pēc fantasta Žila Verna darbu motīviem 1958.gadā veidotā čehu filma Žila Verna teiksmainā pasaule.

Programmā dominē skandināvi, un tas ir labi, jo Skandināvijā ģimenes filmu tradīcija tiek rūpīgi un neatslābstoši kopta. Tālab mazi puikas, it īpaši, ja viņi ir piedalījušies agrākajās Berimora kino aktivitātēs, ar sajūsmu dosies uz filmu Templiešu bruņinieku dārgumi III. Čūskkroņa noslēpums, jau trešo Skandināvijā ļoti populāro vēsturisko dēku filmu, kas mērķēta 8-13 gadu vecai auditorijai. Asprātīgas, ņipras dēku filmas ir arī Norvēģijā tapušās SOS. Piedzīvojumu vasara un Kaķa Titānika desmit dzīvības. Programmā neiztikt bez tīņiem adresētiem stāstiem iz šķirto ģimeņu pieredzes, piemēram, Nīderlandes filma Kā pārciest pašai sevi?, kas dramatismu veiksmīgi pārvērš komēdijā. Tā ir tikai maza daļa no Berimora kino. Lasiet filmu anotācijas laikraksta "Diena" pielikumā " TV Izklaide" un ejiet uz labām Eiropā tapušām filmām!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja