Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Tokijā demonstrēti "Rīgas sargi"

Līdz 20.jūnijam Tokijas Nacionālā modernās mākslas muzeja Nacionālajā filmu centrā notiek ES filmu dienas, kurās trešo reizi piedalās arī Latvija. Šī pasākuma ietvaros ar citām ES dalībvalstu filmām tiek demonstrēta režisora Aigara Graubas filma "Rīgas sargi", kuras pirmizrāde Tokijā notika nedēļas nogalē. Kā ziņo Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvji, filma esot izpelnījusies publikas ovācijas un interesi.

Pirmais filmas seanss pulcējis pilnu Nacionālā filmu centra lielo zāli, kurā ir vietas vairāk nekā 300 skatītājiem. Otro reizi Tokijā filma tiks demonstrēta 19.jūnijā, bet Kioto filma tiks rādīta 21.jūnijā.

Pirmo reizi Latvijas vēstniecībai Japānā sadarbībā ar Japānas kompāniju New Select Co., Ltd ir izdevies panākt, ka latviešu filma ES filmu dienu ietvaros tiek rādīta ar japāņu subtitriem. Vēstniecība ir sagatavojusi arī aprakstu par filmu japāņu valodā, kas ir pieejams visiem filmas skatītājiem, tādējādi palīdzot izprast tās saturu un nozīmi.

Filma "Rīgas sargi" Japānā ir izlaista arī DVD formātā un to var iegādāties visi interesenti lielākajās DVD pārdošanas vietās Japānā.

Latvijas vēstniecība Japānā ar Latvijas Nacionālā Kino centra un ES pārstāvniecības Japānā atbalstu jau trešo reizi piedalās ES filmu dienās. 2007.gadā tika demonstrēta filma "Ūdensbumba resnajam runcim", bet pērn filma "Ķīlnieks". Abas filmas tika plaši apmeklētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja